Sverige i EM!

Igår blev det ängligen klart - Sverige är i EM nästa år. Men det satt långt inne, de har jagat poängen som behövdes i de tre senaste matcherna. En besvikelse mot Nordirland och en bevsikelse mot Spanien. Och det såg inte så bra ut igår kväll på Råsunda. Det började utmärkt, men sedan vet jag inte vad de sysslade med i första halvlek. Felpass hit och dit, och de såg nästan rädda ut ett tag.

I andra visade de dock upp ett bättre spel, och Lettland var faktiskt inte ens nära att ta poäng. Men ett mål i fotboll är inte mycket. Zlatan var riktigt bra, men att han inte gör mål i landslaget oroar mig. Vi behöver hans pyttsar i Em nästa sommar.

Och spelet har inte sett så bra ut den senaste tiden. Och det gäller verkligen för landslaget att spela bättre i kommande mästerskap om det ska bli någon rolig sommar för Sverige.

Kapaciteten finns i detta lag, men det gäller att de visar det också. Jag tror Sverige kan slå vilket lag som helst i Europa.

Det är bara att se fram emot ännu en fotbollssommar 2008.

image46
Sverige har äntligen tagit sig till fotbolls- Em i sommar.

Supernatural - nära på att missa!

Igår "zappade" jag över till svt, och av en händelse såg jag att det var "Supernatural"som visades. Klockan måste ha varit runt 00.00 -00.30. Det visade sig även vara säsong två av denna lyckade serie. Det jag vill komma till är att jag inte hört någonting om att den skulle börja - inte nu iallafall. Svt visade tidigare säsong 1, men jag har inte sett någon reklam om den nya säsongen. Efter lite letande visade det sig att den går på Svt24 22.30 på tisdagar, och eftersänds senare under kvällen/natten på vanliga svt.

Men lite mer information skulle inte skada, det känns även konstigt att de lägger den på svt24, och en dålig tid på svt2 senare på kvällen.

Nu vet jag dock om det, så det är bara att fortsätta följa denna spännande och underhållande serie. Har ni inte sett den så rekommenderar jag verkligen "Supernatural". Men börja med att se den första säsongen - det är mitt tips.

image45
Supernatural - ett tv-serie tips från mig.

Dexter - en serie med bakgrundshandling

Jag följer "Dexter" varje måndag på tv 6. Och om inte ni gör det, så kan jag verkligen rekommendera den. Lite egen är den nog, men ändå underhållande. I senaste avsnitten fick man reda på Dexters motpol när det gäller hans "fritidsintresse" - han är ju polis till yrket. Men jag hade faktiskt redan räknat ut vem mördaren var, faktiskt några avsnitt tidigare.

Och det är lite tråkigt när du som tittare listar ut saker och ting i förväg, men det är ändå en bra serie, som jag kommer att följa till slutet. Serier som har detta upplägg - en bakgrundshandling över varje avsnitt, är i många fall starkare än serier med endast start och stop i avsnittshandling. I varje del jagar han andra brottslingar, men med denna mördare i hasorna hela tiden.

En annan serie som jag gillade under 90-talet, som byggdes upp på samma sätt var "Profiler". Där huvudpersonen var jagad av en ondsint människa under hela serien. Samtidigt som de jagade andra brottslingar. "Profiler" går i repris på Kanal 9 för tillfället.

image44
Dexter - måndagar på Tv6.

Fars dag - en dag för shopping

De flesta har säkert inte missat att det är fars dag denna söndag. Men min känsla är att även denna dag har blivit kidnappad av handeln. En dag då du ska visa uppskattning åt din far. En dag som har gått till överdrift. Reklamen började för tre veckor sedan. Glöm inte din pappa, köp, köp och köp. Det är reklam om kläder, musik, och allt annat du kan handla för pengar.

Min fråga är varför jag ska handla en massa saker till farsan en speceill dag, kan man inte visa att man uppskattar honom resten av året istället? Eller ska jag endast visa det idag?

Och varför ska jag handla för att visa uppskattning, det var inte en shoppinghysteri för "fars dag" förr - inte som det är nu.

Du kan visa uppskattning för din far någon annan dag på året, eller varför inte flera? Gå över till dina föräldrar och visa att du bryr dig på det viset istället.

Det är väl inte bara jag som har denna känsla?

Max Payne blir film

Det populära spelet "Max Payne" blir film, ett spel som jag har glömt bort lite. Vad jag vet har det inte kommit något spel från denna spelfigur på ett tag. Det känns inte som att spelet är något av det hetaste för tillfället, men det kanske ändras om filmen kommer. Max Payne är ett bra spel i övrigt, eller de två som har kommit ut på spelmarknaden. Klassisk historia om hämnd.

Mark Wahlberg är den som ska gestalta Payne på bioduken, kan bli bra action om den bygger på spelet.

image42image43
Max Payne                                                         Mark Wahlberg

RSS 2.0