Rybakfeber utanför Norges gränser?


Så här ser Alexander Rybak ut, ni kanske visste det redan? Rybakfebern har kanske nått Sverige också.

Det kan väl inte ha undgått någon vem Alexander Rybak är efter vinsten i Eurovision Song Contest. Aftonbladet har tydligen sågat hans album vid fotknölarna och jämfört den med Smurfhits och kallat honom för en fiolhob. Vilket i för sig kan vara lite småkul. Men uppståndelsen är stor i hans hemland Norge.

Jag har dock inte hört hans album, och kommer nog inte bry mig om att göra det heller. Rybak och hans vinnande bidrag "Fairytale" har jag aldrig försått mig på. Låten i sig är bara för intetsägande. Det tyckte jag första gången jag hörde den, och det gör jag fortfarande. Att denna låt med dessa fioler kunde slå rekord i ESC är för mig en gåta.

Tyvärr verkar polaren ha fastnat för låten, dock vet jag inte om det är för att han gillar den eller om den bara har råkat fastnat av misstag.

Vi kan bara hoppas att Rybakfebern inte når utanför Norges gränser. Dock får vem som helst tycka vad som helst om "Fairytale" som låt. Jag står fortfarande för att Islands bidrag var bäst.

Bara dagar kvar till ännu en Terminatorfilm

Den 3 juni 2009 går ännu en Terminatorfilm upp på biograferna. Denna gång är det Christian Bale (Batman Begins och The Dark Night) som spelar John Connor. En av mina polare  verkar vara mer het på att gå och se denna film. Men visst finns det även ett intresse för mig. Jag växte upp med dessa filmer och tron av att elaka robotar skulle ta över vår värld. Men jag hade alltid Arnold att luta mig mot. Det kändes tryckt.

Ta gärna en titt på en av filmtrailerna till Terminator - Salvation (visst ser trailern ok ut)


Evergrey på Balsta

I lördags såg jag Evergrey live på Balsta. Måste säga att de var bra. Sedan tidigare har jag några skivor. Men det var dock ett tag sedan jag brydde mig om deras skivsläpp. Som tur var spelade de en del gammalt vilket gjorde att man hade lite mer koll än vad jag trodde att jag skulle ha. Mer gratis musik kommer det att bli på Eskilstunas 350-års jubileum om en vecka ungefär.


Lånade bilden från polarens blogg (fridenpaden.blogg.se). Vi var ju på samma konsert.

GUIF I SM-FINAL!


GUIF har inte fått den respekt de har förtjänat i detta slutspel. Prat om sönderlästa och inget skytte. Dags för alla kritiker att inse att de hade fel, hur det än går i Globen.

Eskilstunalaget gjorde något som ingen hade trott  på innan säsongen; ta sig till SM-final i Globen. Jag hoppades och trodde på slutspel. Men var inte ens säker på det. Under slutspelets gång har känslan kommit att de nog hade en bra chans. Men att möta Sävehof i en semifinal var nog inte det hinder jag velat haft, och efter en utskåpning i första matchen från Sävehof, trodde jag på tre raka för laget från Partille. Vinsten i Eskilstuna och även den jämna drabbningen i semifinal tre visade att det var något större var på gång. Den fjärde matchen i Eskilstuna var GUIF bättre som lag. I söndags i Partillebohallen vann de första halvlek och ledde stora delen av den andra. Laget från Eskilstuna har sin rättmätiga plats i Globen. Nu gäller det för Alingsås att visa att de även kan spela handboll och vinna utanför sin skokartong. Globen måste bli GUIFs hemmaarena nu på lördag.

Jag kommer nog också finnas på plats i Globen på lördag (om allt går som det ska). Detta får jag inte missa. GUIF-fansen gjorde Partillebohallen till sin egen, nu ska även Globen få känna av det röda havet.

GUIF har en stor chans att ta hem SM-guldet på lördag. Kan de vinna mot Sävehof i semifinal och även slå dem hemma i sin egen borg, är det inte svårt att räkna ut att även Alingsås kan få sig en överraskning.

RSS 2.0