I work alone mother="#¤er

Blackie Lawless (från mitt favvoband) står för en härlig replik när WASP spelar live i Holland.

I WORK ALONE MOTHERr#"¤%er!!!

Så sant...inget mer behöver tilläggas.

Klicka på länken för att gå till videon (dåligt ljud..men just den biten hörs bra)

OBS! Det sker  ungefär i mitten av låten.
http://www.youtube.com/watch?v=Tm10Ah2UtRs

image19
Blackie Lawless


Saw 4

Första promobilden av Saw 4 är här. Regissör är  Darrel Lynn Bousman (Saw2/Saw3).

image12

Hur kommer detta bli då? De ska tydligen hitta nya band med Jigsaw.

Nya Halloween är på ingång

Remaken på Halloween är på ingång. Och visst har jag förhoppningar på denna. Det är Rob Zombie som är regissör, och han har ju gjort två bra rysare tidigare. En av dessa är Devils Rejects som är riktigt bra. 

Bilder från "remaken" på Halloween.

image5
Remaken på Halloween - Michael Myers gillar att kramas.


image11
Michael Myers kommer ut ifrån köket (det är därför han har köttkniven med sig).

image8
Malcom McDowell spelar Dr. Loomis.


image9







Regissör är Rob Zombie.

Trailern för nya Halloween bådar gott. Hoppas den uppfyller förväntningarna. Michael Myers ser grym ut som vanligt. Vore en bra skräckis för sommaren, men det lär nog dröja innan den kommer till Sverige.

Skräckfilmfantast = seriemördare?

Detta inlägg är något som känns relevant. Hur ofta får vi skräckfilmsfantaster försvara vår favorit genre mot de som inte kan förstå vår facination för dessa filmer.

Många har en tendens att hoppa på en hel fanskara, med kommentarer som :
- De som gillar den här typ av film måste vara sadister, gillar att se andra människor förlora sina liv.
- Varför vill man bli skrämd?
osv..

84995-3








Fredagen den 13 - Old School skräck


Men hallå! Skräckfilm är som vilken annan filmgenre som helst, eller så vänder vi på det. Med kommentarer som:

- De som gillar denna komedi måste gilla att slänga bajs på varandra,
- De som gillar denna film tycker om att bråttas med en naken man i en säng (vilken film sytfar jag på?).

Bara för att någon gillar en film eller en genre, betyder det inte automatiskt att dessa människor har facination för saker i filmerna. Och gör dessa saker i verkliga livet

Jag är en skräckfilmsfantast, men jag ser även andra typer av filmer, komedi, drama, äventyr, dokumentärer mm.

Anledningen till att jag gillar skräckfilm tror jag har att göra med att jag började se film i slutet av 80-talet och i början av 90-talet. Och på så sätt växte upp med Terror på Elm Street filmerna och Fredagen den 13 (framförallt delarna sex och sju), Halloween gick också i videon (filmer som jag anser är klassiker i skräcfilmsgenren). Men jag gillar även Indiana Jones, Tillbaka till framtiden mfl från samma tidsperiod. Skräcfilm ger en spänning, och det görs mycket bra skräck även idag. Sedan förknippas skräckfilm mycket med sommar (för egen del ska tilläggas) När jag växte upp samlades man och såg någon skräckrulle. Allt snack om att man har sett det förut, vem bryr sig? Jag vill känna igen de klassiska skräckfilmsinslagen. Det är också en en anledning till att jag ser "Horrormovies".

En ganska ny genre inom skräcken är "tortyrfilmer" som Saw och Hostel, filmer som har gett en uppsving av de tidigare nämda kommentarerna. Saw är bra, men Hostel var ingen höjdare enligt mig. Där gäller ordet kvalite, som i så mycket annat. Inte hur mycket tortyr det är i en film.

image4
Sawfilmerna och Hostel - den nya skräckgenren. En gren som även innefattar filmer som Ring, Grudge och liknande.

Det banala med sådana åsikter som jag tog upp tidigare i inlägget, är att det är betalda recensenter som skriver sådana dumheter. Visst en del hobbytyckare har också den åsikten. Men det är inte lika illa som s k respekterade tyckare gör sådana övertramp.

Det jag vill säga med detta inlägg är att även skräckfilmsgenren är gren i filmvärlden, som vilken annan i det stora filmträdet. Grenen ser likadan ut som dramats och komedins gren. Men den har en speciell egenskap som de andra grenarna har. Vi skräckfilmstittare är som vilka andra människor som helst, trevliga, gillar att umgås med vänner, gå på stan och fika osv. Sedan finns det säkert rötägg här också, men de finns överallt i samhället.

Detta är liknande idiotiska tankegångar som hårdrocken alltid fått stå ut med, speciellt under 80-talet. (får bli ett senare inlägg). Kan påpeka att jag även lyssnar på hårdock, men även annan musik. Sammanträffande?

Vilken är din åsikt?

Guifledningen lever i en drömvärld?

Nu börjar jag undra om Guifledningen lever i en drömvärld, i dagens Tidningen Folket läste jag att de siktar på slutspel kommande säsong. Hallå!!! har de ingen verklighetsnärvaro överhuvudtaget?.

Rött kort till Guifledningen






Rött kort till Guif-ledningen.

De har inte nått slutspel på två säsonger, till den kommande säsongen har de tappat tre etablerade spelare, och inte värvat någonting för att ersätta dessa.

Jag skulle gärna vilja höra hur den ekvationen går ihop. Beroende på att en av dessa vann skytteligan i GUIF. Och de andra var bärande spelare.

Vad är det som gör mig fundersam? Jo det här.

säsong 05/06 - utanför slutspel, med ett bättre lag än idag.
säsong 06/07 - kvalspel med ett bättre lag än idag (med de tre flyttande spelarna i laget)

Nu pratar de om slutspel med en sämre trupp än de senaste åren. Jag fattar faktiskt ingenting, hur kan man sikta på slutspel med en sämre trupp? En bättre trupp som hamnade i kval.

GUIF måste leva i en drömvärld! Om de inte börjar värva spelare snart. De kommer att få försöka klara sig kvar först och främst. Knappast slutspel.

Var finns de "riktigt" stora banden idag?

Musik är en stor del av mångas liv. Det konstiga i hela den situationen är att skivbolagen fortfarande klagar över dålig skivförsäljning. Hur kan den ekvationen gå ihop? Är det så att musiklyssnare struntar i att ha riktiga album i skivhyllan, och satsar på brända skivor istället? Nä det tror jag inte, jag tycker fortfarande att skivbolagen biter sig själva i svansen.

Guns n rosesDe har aldrig tänkt på att ransaka sig själva, det är så enkelt att skylla på nerladdningen, så enkelt att de glömmer att att det finna andra orsaker.

Den stora orsaken är fortfarande priset, och tillgången till musik. Det är fortfarande svårt att få tag på artister/grupper som inte är topplistmusik i skivaffärerna (räknar inte in affärer på nätet). Och skulle det mot förmodan finnas det man letar efter, får du ofta betala två hundra kronor för denna cd. Men är musik värt så mycket pengar, mycket av det idag, är det inte.

En annan viktig del är att det släpps så fruktansvärt mycket musik nu för tiden, nya grupper dyker upp som svampar i jorden. Och ibland går det inte ett år mellan en grupps/artists skivsläpp. Och de flesta låter likadant, frågan är om det finns lyssnare till allting, vem vill ha kopior när det finns original?

Vilka nya grupper säljer ut arenor (ska nämnas att jag syftar mycket på hårdrock i detta inlägg), som de gamla banden gjorde, och i vissa fall fortfarande gör. Ta band som Metallica, Iron Maiden, Guns N Roses mfl. Även band som WASP gjordet det förr. Det är skivor som är 15 år gamla som säljer bättre än dagens nya släpp. Det är musik som står sig lika bra då som nu.

De riktigt stora banden finns inte idag, det finns inte några nya band som är så stora som de ovan nämnda banden idagens musiksindustri. Det finns många band som säljer hyfsat, men inte alls som de stora banden gjorde, och ofta är det de gamla banden som säjer bäst även idag.

Jag vill inte på något sätt säga att det inte släpps bra musik idag, det gör det absolut. Men av alla skivor som släpps varje år, är det endast ett fåtal som kommer kommas ihåg om 10-15 år.

Idag stämmer verkligen "musikindustri", det görs musik på löpande band. Det gäller bara att hitta de nya guldkornen där ute. Som faktiskt fortfarande finns.

Slutkommentaren är att lite mindre antal skivsläpp skulle göra kvaliten högre, sedan får väl framtiden utvisa vilka skivor som släpps idag och som blir klassiker imorgon. Det har hitils inte kommit något nytt band som kan konkurrera ut mina gamla favoritband. Band som jag gillat 15 -20 år.

Guif ett lågbudget alternativ

Tänkte bara fatta mig kort om det senate i Guif väg. De sades att det skulle läggas undan pengar till en etablerad tränare. Nu har klubben kovänt och satsar på ett lågbudget alternativ istället. Med en föredetta spelare som endast är runt 26, eller något liknande. Jag är inte helt hundra på åldern, men det är runt denna ålder iallafall. Och en annan trotjänare Janne Ekman som andretränare. Jag är väldigt förvånad, eller så är jag nog inte det. Nutidens Guif verkar inte satsa överhuvudtaget.

Jag är väldigt tveksam till denna lösning, helt oprövade tränarkort på en sådan här hög nivå, gör mig orolig. Plus att truppen ser tunnare ut, om man jämför med förra säsongen. Och det vet ju de flesta hur det gick. Guif kommer nog bli en slagpåse kommande säsong. Tråkigt, men sant. Nästa säsong, handlar det inte om att kvala sig kvar, utan att klara sig ifrån nedflyttning. Tveksam till Guif och dess styrelse, snålare ledning får man leta efter.

Detta var nog det sista inlägget om Guif inom den närmaste framtiden nu lär det nog inte hända så mycket på den fronten på ett tag.

RSS 2.0