Guif i slutspel!

Nu har handbollens grundserie avslutats, och det är dags för slutspel, men inför dagens sista omgång var det redan klart med vilka lag som skulle vara med i slutspelet. Guif är ett av dessa, vilket jag är överraskad av, innan denna säsong ansåg jag att Guif skulle vara glada om de undvek att åka ur elitserien. Nu lyckades detta unga och oprövade lag göra något som inte det mer rutinerade Guif fixat de senaste två säsongerna - att ta sig till slupspel. Vad jag skrev i min blogg innan säsongen, kan du läsa i ett tidigare inlägg.

Det tråkiga är dock att Hammarby valde Guif, och det verkade som att alla topplagen ville möta Eskilstunalaget. Lite konstigt, eftersom de har tagit en del skalper i serien.

Men tyvärr kommer Hammarby bli för övermäktiga i kvartsfinalen för laget från Eskilstuna, jag tror på 3-0 i matcher (vad än Guif säger). Kan sträcka mig till att Guif kan vinna en match, men jag tror inte det.

Så här tippar jag kvartsfinalerna, och de spelas i bäst av fem.

Hammarby - Guif 3-0 i matcher (Hammarby går vidare)
Sävehof - Lindesberg (Sävehof går vidare)
Ystad if - Redbergslid (Ystad vidare)
H43 - Allingsås (H43 vidare)

Det blir bara favoritsegrar i dessa kvartsfinaler, tyvärr ska tilläggas. Men hur som helst har Guif gjort mer än vad någon hade förväntat sig.

Kvartsfinalerna inleds 25 och 26 mars.

RSS 2.0