Daybreakers - en omvänd vampyrfilm?

2010 kommer "Daybreakers" som verkar vara en omvänd vampyrfilm. I de flesta filmerna om dessa blodtörstiga varelser gömmer de sig bland oss människor. Men i "Daybreakers" är det människor som gömmer sig i en värld som består av vampyrer. Trailern ser lovande ut. Regissörer är bröderna ? Michael och Peter Spierig. De har lyckats skrapa ihop en del kända skådespelare som exempelvis Ethan Hawk, Sam Neil och Willem Dafoe.


Trailer Daybreakers

En pik till min digitalkamera!

Igår var jag och besökte Gränna och hade en mycket trevlig dag. Men på grund av att min kamera aldrig fungerar (utan är inlämnad på lagning för andra gången) blev det inga bilder. Men självklart blev det  polkagrisar, god mat och dryck.


Elitserieklubben Smederna i graven


Smederna begär sig själva i konkurs, en tråkig dag i Eskilstuna.

Ett mycket tråkigt besked kom idag, Eskilstunas speedwaylag Smederna begär sig själva i konkurs. Det började med att SVEMO inte gav klubben någon elitlicens för nästa säsong. Självklart har klubben sig själv att skylla, med skulder på över 3 miljoner. Men samtidigt hjälper knappast SVEMO sporten genom att göra på detta vis, den nya ledningen har fått Smederna åt rätt håll igen. Tydligen fanns en bra avbetalningsplan som fungerade enligt ordföranden. Att SVEMO sedan gör detta känns bara bedrövligt, ska sporten utvecklas måste de själva vakna och inte sätta käppar i hjulen för klubbarna hela tiden. Visar klubbarna att de har vilja att betala av sina skulder och har en bra betalningsplan ska man inte förstöra på detta sätt.

Ikaros som var storsponsor åt Smederna inför denna säsong trodde jag mycket på, men tydligen var de inte den sponsorn som klubben behövde. Det var knappast någon hemlighet när de gick in i Eskilstunas speedwayklubb att det var stora skulder i klubben. Lite märkligt är det tycker jag att de inte kunde hjälpa till mer, går man in som sponsor måste det finnas pengar att ta av.

Nu är det nog sorg i Eskilstuna idag, Smederna har haft en stor  plats hos de boende i denna stad. Detta är bara ett bevis på att idrotten i smestaden är helt åt skogen. Fotbollen är död och nu läggs Smederna ner. Nu har vi endast GUIF att förlita oss på. Vilket betyder att jag vill se stora sponsorer till denna klubb nu. Kommunen ska också ha en känga, de har byggt en arena till fotbollen, och även lagt konstgräs för stora summor. Till en sport som är mer eller mindre död i vår stad. Skäms politiker. Ni bör i stället lagt de summorna på de klubbar som är något för vår stad.

Mycket illa.


 

RSS 2.0