Kommande bra skräckfilmer?

Det dyker alltid upp nya skräckfilmer, men allt är faktiskt inte bra. Men jag tänkte lista upp några kommande som kan vara något att se fram emot.

Wrong Turn 2
image33
Den första filmen var riktigt bra, frågan är om denna håller samma klass. "Wrong Turn" var inte nyskapande inom denna genre, men dock lyckad. Att filmer måste vara nyskapande är så överreklamerat (oftast).

Hatchet
image34
En film som har blivit omtalad, och den har beskrivits som en klassisk skräcfilm i samma anda som "Fredagen den 13". Får väl se om den håller måttet. Trailern gör en skräckfantast som mig intresserad.

Black Christmas
image35
Denna remake av en gammal skräcklassiker vill jag gärna se. Har inte så mycket mer att tillägga.

Saw IV
image36
Den fjärde delen i "Saw" måste jag väl också se. Trean var riktigt bra, men visst är jag tveksam till ännu en del i denna populära skräckserie.

Three
Den ska vara en blandning av skräck och thriller. Lite Saw inspirerad också.

Problemet med skräckfilmer är att  det är svårt att hänga med. På grund av att många filmer inte kommer på bio här i Sverige. Och vissa kommer inte ens till videoaffären. Resultatet blir att man måste köpa dessa filmer. Vilket inte är kul i längden. Sedan finns det ju ett billigare alternativ. Men jag försöker se de flesta skräckfilmer jag kommer åt. Jag tror att det kommer mycket bra skräckfilm framöver.

Handbollspremiär ikväll

Ikväll startar säsongen i handboll, och Guif går direkt in i hetluften mot Lugi. Men tyvärr så tror jag inte på GUIF i år. Jag anser att de har en sämre trupp i år, än de två senaste säsongerna. Förra året fick de kvala sig kvar i elitserien. Guif har tappat för många etablerade spelare och inte ersatt dessa. De har faktiskt inte värvat en enda spelare i år, utan har satsat på yngre spelare i de egna leden.

image32
Kan det nya unga Guif överraska, eller blir det att slåss om elitserieplasen?

I försig är det en bra tanke, men yngre spelare måste slussas in, genom att kunna luta sig mot de etablerade. Men Guif har tappat flera hundra mål sedan förra säsongen, genom spelarförlusterna som inte har ersatts.

Guif - ledningen har själv gått ut med att de siktar på slutspel i år, men de lever nog i sin egen lilla drömvärld.

Mitt tips, är att de som bäst kommer att få kvala sig kvar. Jag tror till och med att detta är en bonus. Låter jag negativ? Nä bara realistisk.

Jag hade rätt när det gällde Smederna, de gick också ut och pratade slutspel, men de hade förlorat för många bra förare. Och jag tippade att de skulle få slåss i botten, och köra för att klara sig kvar i elitserien. Jag hade rätt där också.

Tror nog jag får rätt när det gäller Guif. Hoppas dock att jag har fel.

Sveriges brister lyser igenom

För några minuter sedan förlorade de Svenska damerna mot USA i fotbolls VM. Men det finns inte så mycket att invända mot detta. Mot USA visade Sverige sina brister. Amerikanskorna ar värda vinsten.

image31
Bilder från tv4, efter fulltid.

Det görs för mycket misstag från svenskorna för att de ska vara med och konkurrera i VM. Jag missade dock matchen mot Nigeria. Men det var ett misstag som bäddade för Nigerias kvittering. Istället för att släppa bollen vid en frispark, passar den svenska backen den rakt i gapet till en spelare i Nigeria. Som sedan snabbt kunde slå frisparken, och det svenska försvaret var en spelare kort. Små, men ändå avgörande misstag.

Och misstagen haglade även mot USA, en grov målvaktstabbe, mycket felpassningar, tjongande av bollar och för onödiga hörnor och inkast  till motståndarlagen. Som egentligen inte alltid behöver göras. I ett pressat läge är det bra att rensa, men inte i lägen som man kan spela sig ur.

Ska detta gå vägen, måste Sverige visa att de har ett bättre spel, annars är VM slut innan det börjat för våra svenska fotbollsdamer.

Synd, men sant. Sveriges brister lyser igenom.

11/9 - en dag då världen förändrades

Idag är det sex år sedan attacken mot "World Trade Center" inträffade. En händelse som förändrade läget runt om i världen. Även här i Sverige. Det var svårt att tro nyhetsbilderna, speciellt när jag såg dessa live på nyhetskanalen Fox, när de visade bilder på ett plan som flög in i det ena tornet. Där trodde jag att det skett en olyckshändelse, men när nästa plan kom och gjorde samma sak. Var det verkligen svårt att förstå vad det var som skedde..

Visst har världen blivit en osäkrare plats, men det finns fortfarande mycket att glädjas åt på vår planet. Nu känns det även som att miljön har fått ett större utrymme bland befolkningen och i media, i jämförelse med terroister.

image30

Har inte så mycket mer att tlllägga till detta datum, förutom att ge denna dag en tanke. För hur det än är så förändrades världen den 11 september 2001.


Brittan har återvänt

Jo det är faktiskt sant, Britney Spears har återvänt. Vilken värld hon kommer ifrån vet jag inte riktigt. Men hon uppträdde på MTV-galan igår kväll.

Tydligen uppträdde hon med sin nya singel, den har jag försökt undvika, vilket jag har klarat bra. Men det roliga är att hon blev totalsågad efter detta framträdande.

Med uttryck som "hennes söner är lika söta som hennes hårlösa underliv", ganska hårt faktiskt. Sammantaget var det tydligen en tafflig comeback.

"Britney Spears förebådande återkomst till popvärlden sjönk som en blyballong" Mirror.

"
När ska vi få nog av att titta på det här spektaklet? Kom igen, folk, sätt stopp nu. Sexighet har aldrig sett så sorgset ut" LA Times.

Nu låter det som att jag bryr mig om Britney Spear för att jag skriver om henne i min blogg. Men nej, det gör jag inte. Men det roligaste var faktiskt att få skriva åsikterna efter hennes uppträdande. Och det fick jag ju anledning till genom detta inlägg.

Jag har sett lite av uppträdandet, och det var förskräckligt, var nog länge sedan jag sett någon som var så vilsen på scen.

image28

Annars har min blogg fått vila ett tag, har så välldans mycket att göra. Känns som mitt liv går ut på att göra grafiska produktioner. Fasen vad många det blir.

RSS 2.0