Watchmen ser "supersnygg" ut!

En ny superhjältefilm är på ingång. Denna gång är det serietidningen "Watchmen" som har blivit film, en serie som skapades av Allan Moore och Dave Gibbons. Regissör är Zack Snyder.

Filmen ser "supersnygg" ut, kan den uppfylla kraven på en riktigt bra superhjälte-film?  Hoppas det, och visst ger trailern stora förhoppningar. Den har premiär den 20 mars 2009 i Sverige.


Blir 2009 "Watchmens" år?

Trailern till Watchmen

Remaken på "Fredagen den 13:e" på ingång

Jo det börjar närma sig, remaken på "Fredagen den 13:e" har premiär den 13 februari 2009 i USA. Något att se fram emot. Men frågan är dock när den kommer till Sverige.


Scen från nya Fredagen den 13:e. Premiär 2009.

IPRED-lagen - börjar ännu en gång i fel ände

Nu är det dags för ännu en lag mot fildelning, om den nu går igenom. Men skiv och -filmbolagen går fel väg som vanligt. Det är genom hot och skadestånd som de tror att de kommer att få bort fildelningen. Riktigt så enkelt är det inte. Med internet har bolagen alla möjligheter att göra något bra av hela situationen. Men det är som vanligt; det är en inskränkthet med att det bara är fildelningen som sänker försäljningen. Men tyvärr är det inte hela svaret på detta. Musik har fått en annan innebörd idag, vilket betyder att skivan inte är lika viktig för dagens musiklyssnare. Hur lätt är det att lyssna lagligt på en skiva på internet? Du kan få höra den nya singeln från en grupp på "Myspace" (var glad om du får höra mer än en minut), det kallar inte jag för att utnyttja internets fördelar. Något som bolagen inte förstår är att skivor är för dyra idag. Ett annat problem; gillar du inte topplistan är det nästan omöjligt att gå ner till en butik och köpa en skiva. Vore bra om bolagen kunde göra något åt dessa två problem, innan de börjar tjata om lagar.

I debatt på SVT förra veckan var det någon "bolagssnubbe" som försvarade de höga skivpriserna med fildelningen. Men sanningen är att skivpriserna har varit på samma nivå innan fildelningen började ta fart, vilkt är ett insnöat argument som vanligt från dessa bolag. De gör aldrig något fel. Ett annat argument är att man inte har råd att spela in filmer och album om allmänheten inte betalar för det. Men då är som vanligt frågan hur man kan ge de stora skådespelarna och artisterna dessa enorma summor hela tiden. Ett företag som kan ge sådana löner har knappast problem med pengar. Tyvärr är det artisterna som ligger på skivbolagens bakgård som inte ser ett öre av dessa miljoner.

Ska man ta denna industri på allvar, bör de nog först rannsaka sig själva.

RSS 2.0