Playlist maj 2008

Examensarbetet - Jag har levt med detta arbetet en tid nu, och kommer så göra ett tag till.
Indiana Jones - En återtitt på denna härliga filmserie, som en förberedelse för den nya filmen.
House Of Lords "Come To My Kingdom" - Ny melodiös hårdrock som snurrat en del i min cd-spelare den senaste tiden.
Brother Firetribe " Heart Full Of Fire" - Samma som ovan.
Öl - Denna dryck smakar "ännu" bättre på våren och sommaren, än under andra årstider, vilket betyder att det blir en del liter framöver.

image85image86image87image88

Hur ser Eurovision Song Contest ut i framtiden?

image84
Charlotte floppade i ESC.


I lördags gick Eurovision Song Contest av stapeln, vilket de flesta nog har/hade koll på. Men min fråga är var denna tävling är på väg, och det har inte med att Sverige gick dåligt igen. Rysslands låt var ok, även om det inte är en vinnare i mina ögon. Det som stör mig är alla dessa kompisröster hela tiden. Det gick att förutse tio och tolv- poängaren innan länderna själva presenterade dessa. I dagens läge handlar det inte om kvalite, utan mer om vilket land som ligger intill. Charlotte Perelli gjorde en bra tävling, och borde inte ha hamnat på en 18:e plats. Känns som att det håller på att bli en pajastävling. De nordiska länderna hade chansen att kompisrösta, men gjorde inte det. Inte i samma utsträckning som de kunde göra. Jag tycker inte att man ska behöva rätta sig efter ett speciellt "sound" för att vinna denna tävling, tycker ändå att Sveriges bidrag var den klassiska svenska låten som vi brukar skicka. Men samtidigt så var The Ark från förra året inte det, så jag vet inte riktigt vad som skulle kunna vinna.

Jag har hört röster om att Sverige aldrig kommer att vinna ESC igen, och det kanske är sant. Hellre det än att sälja oss, är min åsikt.

Vi får se hur Eurovision Song Contest blir i framtiden, men nu känns inte denna tävling lika rolig längre.

Följ med på "Uppdrag Metallica"!

image83
Blir det kommande albumet en flipp eller flopp?

De flesta vet säkert att Metallica ska släppa sitt efterlängtade nya album senare i år. Det pratas om september, om det nu stämmer? Nu har du en chans att följa skivans väg till diskarna, eller vad man ska kalla det. Bandet har gjort en hemsida kallad "Mission Metallica" där du ska kunna följa Metallica i studion, höra nya låtar och så vidare. Får väl se vad som dyker upp där.

Min egen känsla är att Hetfield och gänget tror mycket på denna skiva, men är det värt väntan?  Lyckas de inte prestera ett mycket bra album denna gång, är det nog sista andningen för denna grupp. St Anger har jag redan dissat, och många med mig, så jag ska inte göra det igen. Nu måste de visa var skåpet ska stå, och inte leva på gamla meriter, som de har gjort en lång tid nu. De är fortfarande ett bra liveband, men det räcker inte, nu måste de skapa musik som är värd namnet Metallica.

Vill ni följa Metallica kan ni trycka på länken nedanför.
www.missionmetallica.com/

Sverige i VM- semifinal

Ikväll blev Sverige klart för VM-semifinal i ishockey. De slog Tjeckien med 3-2 i förlängning. Men någon höjdarmatch från Tre Kronor var det inte, och det är nog en egenskap att vinna, utan att spela bra.

Annat i sportväg!

Henrik Larsson tackade ja till EM.

Smederna förlorade som vanligt.



Domarskandal i VM - Heja Murray!

Yttligare ett bevis att klassen på domarna i dagens elitidrott är ytterst tveksam. Igår såg jag matchen mellan Ryssland och Sverige i hockey VM. Sveriges landslagsdebutant Douglas Murray fick in en klockren tackling på Rysslands Morozov, och fick matchtstraff, min fråga är varför? Äntligen har vi fått fram en spelare som tacklar och visar att man inte kör över sverige. "Chicken Sweeds" har blivit som bortblåst.

Den ryske spelaren fick ledas av isen, men reprisen visar klart och tydligt att det inte är någon ful tackling, Murray fick helt enkelt in en klockren träff (stor som han är). Hade inte den ryske spelaren legat kvar, hade det nog inte ens blivit utvisning. Ytterst inkopetenta domare helt enkelt. Jag tror däremot att om en spelare från Kanada hade gjort samma sak, hade det inte hänt någoting. Men nu var det en svensk spelare som gjorde det, och då ska vi döma annorlunda. Han tacklade egentligen inte ens en icke puckförande spelare, eftersom pucken var på väg mot Morozov. Men en svensk spelare bröt passet i sista stund. Det var inte en tackling mot sargen heller.

Sammanfattningen är att Murray står för det som har saknats i svensk hockey, och det verkar som att svenska folket också tycker det, genom att de röstade fram honom som bästa svenska spelaren igår (han spelade 10minuter). Tacklingen var regelrätt, tittar man inte upp så får man skylla sig själv, det går inte att stå och vänta in en puck, då smäller det i dagens hockey, inte ens rysslands superstjärna Fedorov ansåg att det var en ful tackling, han menade på att Morozov stod still. Skärpning nu domarkåren i VM,

Sista ordet blir vad Murray sade, domaren borde ge mig en ursäkt!
Heja Murray!

VM är ingång!

image82
Får vi se mer jubel för Tre Kronor i årets VM?

Anledningen att jag skriver denna rubrik i dag är för att det är nu VM i ishockey börjar, det första gruppspelet är oftast en transportsträcka för de stora nationerna. Sverige har dock inte imponerat på mig, och de har fått mycket kritik i media, vilket är välförtjänt. Så dåliga som de var mot Schweiz,är nästan skamligt. Mr Boork sa efter förlusten mot Schweiz att Svenska landslaget mötte ett bra lag, har till och med för mig att han sa ett mycket bra lag. Men då undrar jag om vi såg samma match? Att Schweiz förloarde mot Tjeckien i natt var inte överraskande för mig. För de var inte bra mot Sverige, deras spel gick ut på att skjuta icing i 60 minuter. Målen som de fick, var endast slarv från svenska spelare, vi ska heller inte tala om landet känt för deras klockor och deras powerplay, vilket var bedrövligt.

Det enkla svaret är att sverige var så fantastiskt dåliga. Hade de spelat på en lite högre nivå hade de vunnit den matchen. Jag har inga problem att accptera förluster för landslaget, om motståndarna är bättre, men i ondags var inte det fallet.

Igår krossade Sverige danskarna med hela 8-1. Men det är svårt att dra för stora växlar runt detta. Det svenska landslaget är uträknade i en kvarsfinal i media. Det var länge sedan ett svenskt landslag i ishockey var det. De kommer förmodligen möta ryssland. Man har sett det många gånger, ett ryssland med många superstjärnor som inte leverar. Och det kan bli så igen. Dock måste Sverige upp ett antal snäpp för att vinna mot ryssland. Landslaget är relativt anonymt namnmässigt i detta VM. Men med Lundkvist och Murray såg det bättre ut. Vi vet vad den svenska världsmålvakten kan, men Murray imponerade stort mot Danmart, en sådan back har jag saknat i svensk hockey, han spelar väldigt nordatlantiskt, han är stor, tacklar när han får chansen, och spelar enkelt.

Jag tror inte det svenska landslaget är uträknat helt i detta VM, även om det blir tufft att ta medalj i år, tack vare alla Nej Tack! Vilket är ett helt annat inlägg denna blogg.

RSS 2.0