Harper´s Island!

Måndagen den 29 juni (imorgon) är det äntligen dags för Harper´s Island på TV4. En av de serier som jag har sett mest fram emot. Hoppas nu att den håller för förväntningarna. Handligen har jämförts med Fredagen den 13:e och liknande filmer.

Den andra serien jag väntar på är True Blood, en serie om vampyrer. Den ska tydligen gå upp på svensk TV i höst. I USA är man redan inne på andra säsongen.


Harper´s Island har äntligen premiär på TV4 imorgon måndag. Inte missa för för min del.

Michael Jacksons resa är över

Den tragiska nyheten var först inte bekräftad i natt. Men i morse visade det sig vara sant, Michael Jackson blev bara 50 år. Tänkte dock inte bli långrandig, det kommer vara så många som skriver om "The King Of Pop" idag.

Vill dock säga att han har betytt en hel del för mig, Hans album "Bad" var ett av de första albumen som jag fick. Ett av världens bäst sålda album," Thriller" var jag lite för ung för att köpa när det kom ut 1982. Men låtarna på detta album har självklart inte undgått mig. För vår generation, vi som är födda på slutet/mitten av 70- talet  och även på 80-talet är han mycket stor. Det var musiken man växte upp med. För oss är han lika stor som Elvis. Alla behöver inte gilla hans musik, men ingen kan säga att han inte har betytt mycket för många människor och generationer.

Han skulle börja sin avskedsturne i juli, men tyvärr blev det inte så.

Själv har jag albumen "Bad" och "Dangerous" i min skivsamling.  Ett stycke klassisk musikhistoria.


Michael Jackson eller "The King Of Pop"är död. Han blev endast 50 år gammal.

Serien "Lost" närmar sig slutet

Nu verkar det vara klart att den sjätte säsongen kommer bli den sista av denna populära serie. Det är något jag tror är positivt för Lost. Jag tror inte att serien tjänar något på att fortsätta.


Lost börjar närma sig slutet. Den sjätte säsongen blir tydligen den sista för gänget på ön.

Källa: DN.se

En helg full av livemusik (lite försenad)

I ungefär en vecka har Eskilstuna firat sitt 350-års jubileum. Helgen som var ägnades endast åt livemusik. Trots dåligt väder är jag nöjd att ha sett de band/artister jag hade täntk mig, men även sådant som inte var planerat. Gratis livemusik ska man utnyttja.

De två bästa liveupplevelserna var Yvonne och Anna Ternheim. Yvonne hade jag förhoppningar på men Ternheim var en överraskning. Det var nära att jag valde att gå hem efter Eldkvarn, men polarna fick mig att stanna, och det var tur att jag följde deras råd. Le Mans var jag dock mindre nöjd med, de kändes lite omotiverade. Plus att de spelar den nya singeln två gånger under konserten, vilket bara det är ett minus. Går man ut på scenen efter ett utrop från publiken spelar man inte en låt som de spelat tidigare under kvällen.

Några bilder togs, dock inte särskilt många. Kolla dock nedanför.


Yvonne live i Rothoffsparken.


Promenad en sen sommarkväll mellan de olika scenerna under Eskilstunas 350-års jubileum. Visst känns denna bild lite kuslig. Huset blev mystiskt. Någon som kan gissa var detta är i Eskilstuna?

Spotify - en tjänst på rätt väg



För några dagar sedan fick jag möjlighet att använda Spotify. För att bli medlem på denna musiktjänst måste man få en inbjudan. Efter några dagars användning är jag rätt nöjd. Utbudet var något som jag var tveksam till. Men även där klarar de sig bra. Det mesta som jag har sökt på har funnits. Dock saknas ett band som Metallica. Men de ville tydligen inte vara med. Vilket är ett av de stora problemen med denna tjänst (kommer till det snart). Här har vi annars ett bra alternativ till nerladdningen. Dock kan du inte ladda ner här ännu, utan endast lyssna på albumen genom så kallad streaming. Du kan även göra egna listor med vilka låtar du vill. Dock dyker det upp reklam några gånger per album. Men det är inte så störande. Vill du slippa det kan du betala en viss summa.

Spotify kan vara en bra tjänst för att upptäcka ny musik, för det flesta nya albumen finns att lyssna på. Men även äldre musik. Det betyder att du kan lyssna på en intressant skiva och avgöra om den är värd att köpa. Eller också kan du se tjänsten som en egen radiokanal. Kopplar du datorn till dina stereohögtalare får du mycket musik, som inte tar någon plats.

Det är nu som skivbolagen bör vara med och utveckla Spotify, alla skivbolag bör vara med och ge tillgång till alla sina artister. Samtidigt som användarna skulle kunna ladda ner och betala för enstaka låtar eller för hela album, eller att endast lyssna för de som vill det. Här har vi ett smidigt sätt att lyssna och/eller att köpa på ett och samma ställe. Men redan nu vill inte vissa artister och bolag vara med. Som vanligt kanske man ska säga. De vill aldrig följa med i utvecklingen.

Framtiden får utvisa vad som händer. Men hoppas att detta kan utvecklas.

RSS 2.0