Nu börjar klasssamhället byggas

Idagens blogg tänker jag ta upp två olika ämnen, självklart måste jag nämna något av riksdagsvalet som avgordes i söndags. Ni som läst mina tidigare inlägg i denna blogg vet att jag knappast är mycket för högern och deras politik. Nu blev det tråkigt nog alliansen som tog hem segern, vilket jag tycker är märkligt. Jag själv har lite svårt att förstå hur man kan rösta på den politik som sänker a-kassan, och höjer avgiften för densamma. Jag kan rabbla upp mycket av de försäkringar som hjälper de som inte har den största inkomsten i samhället, men jag lämnar det här. För i alliansens politik duger du endast om du jobbar, spelar ingen roll hur lite du får i timpenning. Sådan politik har jag väldigt svårt för. Självklart ska jobb vara målet, men inte till vilket pris som helst.

Nu ska jag gå över till lite roligare saker, nämligen elitserien i handboll. Guif startade  upp årets elitserie igår mot Skövde här i Eskilstuna. Slutreulstatet blev 29-29 vilket nog kan sägas var ett rättvist resultat, men jag har hela tiden varit orolig över Guifs tunna trupp. Startuppställningen är stark och borde kunna klara toppfyra i elitserien i år. Problemet kommer däremot när dessa spelare inte kan spela 60min varje match, bakom denna uppställning finns unga lovande spelare, dock oprövade i dessa sammanhang. Det är jättebra att man lotsar in unga förmågor, men inte genom att ge dessa för stor ansvar direkt. Målvaktsposten är lovande på sikt, men frågan är om de är redo för utmaningen redan nu, vilket jag inte tror. Guif pratar om slutspel, men de har en tunnare och svagare trupp i år, om du jämför med förra årets Guif. Slutspelet nåddes inte förra säsongen.  Så frågan är vad det är som talar för att det ska gå bättre den här gången?

Jag tipper tyvärr Guif utanför slutspel även i år, om de inte öppnar plånboken och värvar några mer etablerade spelare. Hoppas givetvis att jag har fel=)

Mycket på gång här i Sverige!

Det känns som det är mycket på gång i vårt land just nu, dels närmar sig valet med stormsteg och dels fotbollsskandalen.

Jag ska börja med valet, jag är märligt förvånad över alliansens förslag till förändringar. Det känns som att deras mentalitet är att det finns jobb för alla, bara vi vill jobba, men tyvärr är det inte så enkelt.

Jag tänkte räkna upp några konstiga förslag från alliansen.

* Skapa fler jobb till yngre, genom att göra det lättare för arbetsgivare att sparka oss. Jag är visserligen inte något mattesnille, men den ekvationen får jag inte ihop. Sänkt a-kassan för de arbetslösa, javisst förstör för de som redan ligger ner. Effekten ska tydligen vara att de arbetslösa ska tjäna på att jobba, och den grundtanken är ju självklart bra. Men det som kommer ske är att du som arbetslös måste ta ett lågavlönat jobb för att kunna klara dig överhuvudtaget. Vilket i sin tur leder till att det kommer bli lönedumpningar i Sverige. (vilket  även kommer att drabba dig som jobbar)

Sedan kommer vi till alliansens prat om skattesänkningar, men pengarna måste ju tas någon annanstans ifrån. Vilket Reinfeldt faktiskt har påpekat, och vilka är det som ska stå för det kalaset? jo de som har det sämst såklart.
Här har vi några saker som ska höjas istället, för att en arbetare ska få 500kr extra per månad.
* höjd a-kassaavgift
* höjd bilförsäkring
* höjt tak för sjukhusbesök
* minskad a-kassa/sjukbidrag
Om det stämmer med 500 kr (har förekommit 1000kr också) så kommer du hamna på minus när du räknar ut slutsumman.

Det verkar även som att alliansen vill ha betyg i lågstadiet, bra idé skapa ett klasssamhälle redan där.
Jag har även hört att det finns förslag på att skapa klasser för de som är bättre i skolan, stämmer det så är det endast ???????

Det finns mycket mer att nämna, men det lämnar jag nu. Tänk istället på hur ni röstar!

Sedan har vi Folkpartiets skandal, det räcker med att säga att det är väldigt allvarligt!
 
En liten notis, Reinfeldt anlitade visst städfirma och barnflicka, för att han visste hur svårt det var för barnfamiljer att hinna med allt. Jo visst, men hur många "vanliga" barnfamiljer har råd med det???

Ni förstår väl att jag inte tänker rösta på något av Fp,M,C i detta val, eller hur?

Fotbollsskandalen kommer nog i nästa inlägg!

RSS 2.0