En sammanfatting av tv-serierna 2009

Gott Nytt År till er som läser detta. Detta får bli mitt första inlägg i en serie om en sammanfattningen av 2009. Inlägg om de bästa albumen från förra året är på väg (ni kan redan nu kolla på bästa albumen här,). Ett inlägg  av mina favoritfilmer från förra året kan ses i denna blogg inom kort. Men detta inlägg ska handla om de tv-serier som jag har sett 2009. Och var jag tror att de är på väg någonstans.

De positiva (troligtvis med en bra framtid)

True Blood

En serie som håller mycket bra, och som nog är en av mina favoriter från 2009. Första säsongen tog några avsnitt för att komma in i, men sedan var den underhållande, rolig och spännande. Andra säsongen sänkte kvaliteten en bit. Men det är dock fortfarande en spännande serie värd att fortsätta följa.

Harper´s Island


Den första serien (som jag känner till) som är upplagd som en hederlig slasher som exempelvis "Fredagen den 13:e". Den är spännande och kul hela vägen. Dock räknade jag ut den innan slutet. Men det beror nog på att jag har sett denna typ av upplägg tidigare. Det verkar dock endast bli en säsong.

Sons Of Anarchy


Detta var den sista av de nya serierna som jag såg fram emot under 2009. En serie som har byggt upp en bra grund genom den första säsongen. Huvudpersonerna är ett motorcykelgäng, men det som gör serien bra är att dessa personer är både otrevliga, charmiga och goda. Och allt de gör är inte lagligt, om jag uttrycker mig snällt. Men det ska bli intressant att se vad som händer med Sons Of Anarchy.

Supernatural


Supernatural levererar fortfarande. Dock har de ändrat lite på handligen. Och jag tror inte att de kan göra så många säsonger till av serien. Risken är att det blir långdraget. Men än så länge håller det.



De negativa (troligtvis tappat intresset)


Heroes
Detta är en serie som håller på att knäcka sig själv. Första säsongen gillade jag mycket. Men den tredje säsongen imponerade inte alls. Det verkar som att de inte vet vad de ska göra av Heroes längre. Allt som hände i tredje, kunde de använt i flera kommande säsonger. Sammanfattning: Det blev för mycket. De rymde, fångades, rymde igen. Plus att de blev goda, onda, goda och så onda igen. Dessa hopp känns inte trovärdiga. När jag väl trodde att de bestämt sig, så bytte det igen. Ska serien kunna räddas, måste de bestämma sig klart och tydligt vad de vill göra av kommande säsonger.

Mad Men
En serie som är hyllad, mest av kritikerna. Men jag förstår inte det "stora" i den. Jag gav den fyra avsnitt. Men jag hade inte orken att fortsätta. Jag vill inte påstå att det är uselt, men jag brydde mig inte. Det betyder att jag kan lägga tid på annat istället.

Serier som aldrig vill ta slut
Detta får bli en rubrik för flera serier. Men jag tror att ni vet vilka jag menar. Desperate Housewifes? Är det verkligen bra längre? Sjukhusserier som dyker upp som svampar i jorden (ursäkta klyschan). Tyvärr går de flesta av de serier som jag somnar till på bästa sändingstid. Ugla Betty? Vad är det?.

RSS 2.0