GUIF and the dominator

Det är dags att sammanfatta lite av det som har hänt sedan det senaste inlägget. GUIF redde ut stormen på ett bra sätt. De krossade IVH- Västerås i sporthallen för en vecka sedan. Vilket gör det ännu mer invecklat hur de kunde förlora på bortaplan i v-ås några dagar innan. Så de klarade av kvalet till elitserien. Nu börjar det stora jobbet att ersätta spelare som drar vidare ut i europa och behålla resten.

WASP och deras nya alster "Dominator" släpptes i fredags. Nu har jag haft hela helgen att lyssna in den, och visst imponeras det som vanligt från Blackie. Men ett mer uförligt inlägg kommer nog senare om detta.

Oväntat besök blev det också i helgen.

Det varma vädret har kommit tillbaka efter en jädrans kylig helg.

Vi har även en ny blogg till studnetradion "STRES", gå in där vett ja!. Länk längre ner på sidan.

Detta var allt för tillfället, en liten sammanfattning var på sin plats. Skriver mer senare.

STRES - blogg
//stres.radioeskilstuna.se

Pinsamt GUIF!

Nu har Guif gjort, just en GUIF. Jag vet inte något lag som är så ojämna som just Eskilstunas handbollslag. I kvalet för att klara sig kvar i elitserien mot Västerås, vann Guif med 19 bollar i första matchen i sporthallen. Några dagar senare förlorar de mot samma lag, visserligen på bortaplan, men det hör inte inte hit. Ett lag kan inte bli så bra bara på några dagar.

Det jag vill komma fram till är att GUIF är för ojämna, det är deras stora problem, har alltid varit. Nu har de satt sig i en jobbig situation. En avgörande match på onsdag i sporthallen, vilket tryck de har på sina axlar. Västerås kan bara ut och köra.

Detta ser inte alls bra ut. Fruktansvärt pinsamt av GUIF,

Vågar inte ens tänka på hur detta ska sluta....

Riktigt orolig, men det har jag visserligen varit sedan det blev klart att GUIF ska kvala.

Musikens kärna!

Detta inlägg ska inte bli långvarit, men jag tänkte ge en känga till dagens musikindustri. De flesta som känner mig vet att WASP är min favoritgrupp. Och har så varit i nästan 20 år. Mycket av det har att göra med Blackie och hans ärlighet i musiken. Självklart också kvaliten. Blackie gör inte bara musik, det måste finnas någon mening. Han hänger inte på trender. Han gör musik eftersom han vill berätta något. Blackie vill säga något. Lawless har många gånger påpekat att han gör musik som passar in där han är för tillfället.

Jag har här nedanför citerat Blackie Lawless i en ny intervju från www.metalcentral.net. där han talar om nya skivan "Dominator". Den säger sitt tydliga språk, om hur musik ska skapas.

"- Den du var för fem år sedan är inte den personen som du är just nu. Det du tycker och känner förändras under tiden som livet går vidare. Det enda sanna sättet att arbeta som artist är att reflektera det du är just när du skriver det. Bryr du dig bara om vad som är populärt just nu och vad som slår på försäljningslistorna då är du bara någon som spelar in skivor. En sann artist reflekterar samtiden och tar ögonblicksbilder över den tid de lever i. Och det är vad jag gjort med ?Dominator?!"

www.metalcentral.net

Det är väl åtminstonde något av vad musik handlar om...eller? Det finns givetvis fler som jobbar efter denna filosofi, men väldigt många som inte gör det.

RSS 2.0