Spotify - en tjänst på rätt väg



För några dagar sedan fick jag möjlighet att använda Spotify. För att bli medlem på denna musiktjänst måste man få en inbjudan. Efter några dagars användning är jag rätt nöjd. Utbudet var något som jag var tveksam till. Men även där klarar de sig bra. Det mesta som jag har sökt på har funnits. Dock saknas ett band som Metallica. Men de ville tydligen inte vara med. Vilket är ett av de stora problemen med denna tjänst (kommer till det snart). Här har vi annars ett bra alternativ till nerladdningen. Dock kan du inte ladda ner här ännu, utan endast lyssna på albumen genom så kallad streaming. Du kan även göra egna listor med vilka låtar du vill. Dock dyker det upp reklam några gånger per album. Men det är inte så störande. Vill du slippa det kan du betala en viss summa.

Spotify kan vara en bra tjänst för att upptäcka ny musik, för det flesta nya albumen finns att lyssna på. Men även äldre musik. Det betyder att du kan lyssna på en intressant skiva och avgöra om den är värd att köpa. Eller också kan du se tjänsten som en egen radiokanal. Kopplar du datorn till dina stereohögtalare får du mycket musik, som inte tar någon plats.

Det är nu som skivbolagen bör vara med och utveckla Spotify, alla skivbolag bör vara med och ge tillgång till alla sina artister. Samtidigt som användarna skulle kunna ladda ner och betala för enstaka låtar eller för hela album, eller att endast lyssna för de som vill det. Här har vi ett smidigt sätt att lyssna och/eller att köpa på ett och samma ställe. Men redan nu vill inte vissa artister och bolag vara med. Som vanligt kanske man ska säga. De vill aldrig följa med i utvecklingen.

Framtiden får utvisa vad som händer. Men hoppas att detta kan utvecklas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0