Ställ ett ultimatum till NHL-stjärnorna!


Oj vad trött jag blev när det blev VM! Har Tre Kronor tappat sin status?

Vid samma tidpunkt varje år händer det exakt samma sak, denna jakt på NHL-proffsen. Anledningen är att de ska komma och spela för Tre Kronor i VM. I SVT idag menade de på att man skulle smöra för dem, ta reda på när de fyller år och så vidare. Jag säger direkt- nej tack! Vill man inte ställa upp för sitt landslag utan att det ska behöva smöras, ska man inte vara där.

Det känns om att många av våra svenska stjärnor har blivit giriga, och deras ursäkter är mer och mer rent dåliga. Har de glömt bort vilket land som hjälpte dem att komma dit de är idag? Men vill de inte komma ska de stanna hemma. Inget smörande får ske. Utan det som bör göras är att ställa ultimatum. Har man inte ett giltigt skäl att tacka nej, då har man inget i OS-turneringen att göra heller nästa år. Vill de vara med familjen nu, får de även vara det under OS. Tänk om vi vanliga kunde säga till vårt arbete att vi  inte vill jobba på hela sommaren, utan vara med vår familj.

Svenska landslagsledningen bör därför ställa ultimatum redan nu, tacka nej till VM, automatiskt inget OS (utan en bra ursäkt, sådana finns faktiskt). Peter Forsberg är inte bara en av sveriges bästa spelare på isen någonsin, utan även vid sidan om. Han har påpekat flera gånger - att spela för Tre Kronor är alltid en ära. Forsberg har ställt upp i både vått och torrt. Det finns självklart fler spelare. Men fler bör ta efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0