Biljettkaos!



Är pappersbiljetten ett minne blått?

Nu händer det igen, när ett stort band kommer till Sverige, blir det genast biljettkaos. "Metallica" spelar i globen 8 och 9 mars nästa år. Biljetterna släpptes i måndags, på 30 minuter var alla dessa plåtar slutsålda. Jag och några polare hade tänkt gå, men enligt kompisarna som försökte få tag i de eftertraktade biljetterna var det tydligen omöjligt. Ändå var det flera som försökte på flera håll. Och de började innan utsatt tid.

Nu visar det sig att många av dessa biljetter är ute på svarta marknaden för chockpriser. Det betyder att det är många "riktiga" fans som aldrig har en möjlighet att gå och se sina favoritartister. Tror faktiskt inte att de som säljer biljetterna har något intresse av själva bandet i sig, utan är endast ute efter att tjäna pengar.

Nu visar det sig även att vissa ATG-ombud ligger bakom detta, vilket självklart är helt åt skogen. I slutändan blir det förmodligen tomma läktare, fast det är utsålt. Med svarta marknadens priser är det inte många som har råd att gå och se och höra live-musik längre. Vilket nog sänker musikindustrin mer än vad den påstådda nedladdningen gör.

Detta problem är självklart bara när stora band och artister kommer hit, när det är stor efterfrågan. Mindre band som aldrig fyller lokalen, behöver inte fundera på detta problem.

Men en ändring bör ske genast!

Kommentarer
Postat av: frid

Först sänkte musikbranschen sig själva med höga skivpriser. Nu sänker koncertbranschen sig, såsom SJ, men ett biljettsystem som inte fungerar.



Problem: Giriga människor.

Lösning:Bojkotta allt i fem år så kryper de snart på knäna.

2008-10-25 @ 10:45:07
Postat av: Micke

Friden, bra inlägg. Håller fullkomligt med dig.

2008-10-25 @ 13:08:28
URL: http://zok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0