Domarskandal i VM - Heja Murray!

Yttligare ett bevis att klassen på domarna i dagens elitidrott är ytterst tveksam. Igår såg jag matchen mellan Ryssland och Sverige i hockey VM. Sveriges landslagsdebutant Douglas Murray fick in en klockren tackling på Rysslands Morozov, och fick matchtstraff, min fråga är varför? Äntligen har vi fått fram en spelare som tacklar och visar att man inte kör över sverige. "Chicken Sweeds" har blivit som bortblåst.

Den ryske spelaren fick ledas av isen, men reprisen visar klart och tydligt att det inte är någon ful tackling, Murray fick helt enkelt in en klockren träff (stor som han är). Hade inte den ryske spelaren legat kvar, hade det nog inte ens blivit utvisning. Ytterst inkopetenta domare helt enkelt. Jag tror däremot att om en spelare från Kanada hade gjort samma sak, hade det inte hänt någoting. Men nu var det en svensk spelare som gjorde det, och då ska vi döma annorlunda. Han tacklade egentligen inte ens en icke puckförande spelare, eftersom pucken var på väg mot Morozov. Men en svensk spelare bröt passet i sista stund. Det var inte en tackling mot sargen heller.

Sammanfattningen är att Murray står för det som har saknats i svensk hockey, och det verkar som att svenska folket också tycker det, genom att de röstade fram honom som bästa svenska spelaren igår (han spelade 10minuter). Tacklingen var regelrätt, tittar man inte upp så får man skylla sig själv, det går inte att stå och vänta in en puck, då smäller det i dagens hockey, inte ens rysslands superstjärna Fedorov ansåg att det var en ful tackling, han menade på att Morozov stod still. Skärpning nu domarkåren i VM,

Sista ordet blir vad Murray sade, domaren borde ge mig en ursäkt!
Heja Murray!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0