Finns det inget intresse för Tre Kronor längre?

image79
Det är tydligen inte så kul att ha landslagsdressen på sig längre, eller har Ishockey VM tappat all status?

Ungefär vid samma tidpunkt varje år handlar det om nej tack, eller ja tack. Det jag pratar om är VM i ishockey. Denna turnering som verkar ha låg status för ishockeyspelarna, särskilt för de svenska tydligen. Det är bortförklaringar hela tiden. Det är familjeskäl, ingen motivation, sliten och skadad. Att vara ärlig och säga att man inte har någon motivation att spela för sitt landslag, är i försig starkt. Men lite konstigt ändå. Familjeskäl är också en mystiskt förklaring, vad ligger bakom det? Det måste vara väldigt starka familjeskäl för att slippa spela för sin nation. Sliten är konstigt att välja som bortförklaring. För NHL ska precis börja sitt slutspel, samma spelare som sa att han var sliten, skulle säkert spela i slutspelet utan problem. Visst är man skadad kan man inte spela, men det är konstigt att det är så många som blir skadade när deras lag inte lyckades hamna i slutspelet?

Om vi återgår till orsaken som är familjeskäl, så hörde jag något NHL proffs som sade för några år sedan att de ville vara med sin familj. Men om laget hade hamnat i slutspel så hade han inte fått varit med familjen ändå. De har hela sommaren på sig att umgås med de sina, vad jag förstår har proffsen ett sommarlov. VM håller på i 17 dagar. Till i slutet av maj. Det finns nog tid till sommarlov.

Sammanfattningen är att det antigen är helt ointressant att hjälpa Sverige att bli världsmästare, och hela denna turnering har tappat status. Eller också tycker inte de högt avlönade spelarna att Tre Kronor är så märkvärdigt längre? Vilket som är sant vet jag inte, men det känns som att många andra nationer inte har lika stort problem att få ihop ett slagkraftigt lag till VM varje år.

Tycker faktiskt att man har ett ansvar att ställa upp för sitt landslag, sedan finns det självklart godkända orsaker som gör att man måste tacka nej. Men vissa spelare har satt detta i system att säga nej varje år. Men Svenska ishockey förbundet borde införa några regler för detta. Vi normala arbetare har ingen större möjlighet att strunta i saker och ting för att vi inte orkar, känner för det eller vill umgås med familjen.

Skärpning, utan att veta hur bra laget blir ännu. Men det är redan många bra spelare som har tackat nej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0