Sveriges brister lyser igenom

För några minuter sedan förlorade de Svenska damerna mot USA i fotbolls VM. Men det finns inte så mycket att invända mot detta. Mot USA visade Sverige sina brister. Amerikanskorna ar värda vinsten.

image31
Bilder från tv4, efter fulltid.

Det görs för mycket misstag från svenskorna för att de ska vara med och konkurrera i VM. Jag missade dock matchen mot Nigeria. Men det var ett misstag som bäddade för Nigerias kvittering. Istället för att släppa bollen vid en frispark, passar den svenska backen den rakt i gapet till en spelare i Nigeria. Som sedan snabbt kunde slå frisparken, och det svenska försvaret var en spelare kort. Små, men ändå avgörande misstag.

Och misstagen haglade även mot USA, en grov målvaktstabbe, mycket felpassningar, tjongande av bollar och för onödiga hörnor och inkast  till motståndarlagen. Som egentligen inte alltid behöver göras. I ett pressat läge är det bra att rensa, men inte i lägen som man kan spela sig ur.

Ska detta gå vägen, måste Sverige visa att de har ett bättre spel, annars är VM slut innan det börjat för våra svenska fotbollsdamer.

Synd, men sant. Sveriges brister lyser igenom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0