Guif ett bevis på snåla sponsorer?

Alla som har lite intresse för sporten här i E-tuna har säkert uppmärksammat GUIF-raset. Ett ras som ingen trodde skulle upprepas från förra säsongen. Det sker ungefär samtidigt  som förra säsongen. I intervjuer med tränaren har frågan kommit upp, om detta ras även skulle ske detta år. Men det skulle inte hända påstods det. Ack så fel GUIF hade, det ser nästan mer illa ut nu än vid samma tid förra säsongen. Visst de har "bara" fem raka förluster nu (mot 6 vid samma tid). Problemet är att ner till kval är det inte längre än till slutspel, vilket gör att GUIF får sikta in sig på att slippa kvala. Med den mentala styrkan som laget visar just nu, så skulle de inte ens vinna ett kval mot ett div 1 lag.

Men då är frågan vad felet är, jag har inget hundraprocentigt svar till detta, dock en del olika saker som kanske ger en gemensam bild av allt. Jag tippade GUIF utanför slutspel även detta år, det står i min blogg  lite längre ner. Jag fick rätt, och varför fick jag det då? Jo GUIF tappade spelare från förra säsongen, utan att värva ersättare. Vilket gör att de har ett svagare lag, inte lika brett spelarmaterial som förut. Hur man då kan räkna med slutspel från ledningen är lite konstigt. Kan det vara så att de har gått runt på för lite folk, att de kanske är slutkörda redan. Nja, kanske.

Den nya ledningen gjorde ett bra jobb att rädda GUIF ekonomiskt, men de verkar också vara en av de snålaste som har har funnits för E-tunas stolthet. En av målvakterna gick sönder, laget hade redan två unga och oerfarna målvakter från start. Och när en av de går sönder så värvar de inte ens en ny, utan tar in en 17 åring(tror jag att han är). Det var väntat att Lucau inte skulle hålla hela vägen, han är bra och kommer blir en stormålvakt, eller har en stor chans till detta. Men han är för oerfaren fortfarande.

Då kommer vi till nästa punkt, beror icke värvmingar på dålig ekonomi eller snålhet? GUIF hävdar dålig ekonomi och dålig sponsormarknad. Om det är så, verkar det väldigt konstigt. Företagen i stan har inte mycket elitsport att lägga pengarna på. Vi har smederna på vår/sommar och GUIF höst/vinter/tidig vår(iallafall om vi räknar de som kräver mest pengar). Men de konkurerar inte om samma pengar. Är det snålhet så har de inte några lag att ge pengar till om något år. För då är GUIF i ettan och Smedernas nya lag tror jag inte heller mycket på, sedan alla förare går till Bajen (möjligtvis ett senare inlägg om detta). Det skylls också på att Eskilstuna inte har något huvudkontor hos ett företag. Men det har inte V-ås heller, de har mer elitidrott än vi. De kanske kommer ha ett elitlag i handboll inom något år. De kanske byter plats med GUIF till och med.

Nu har jag skrivit om några olika tänkbara anledningar till svackorna i Eskilstunas elitidrott. Framförallt för GUIF. Stämmer de då? Ja säkert en blandning av dessa. Några pengar måste väl finnas i GUIF att värva något. Jag vet att det är lätt att sparka tränaren, men han har inte tagit några stora titlar med GUIF, och man kan inte råka ut för samma svacka två säsonger på raken, är det inte fel på tränaren då? Ledningen får visa lite handlingskraft nu, inte bara ställa över spelare.

Kommentarer
Postat av: the Frid

Haiku

Znok föll för det blå
Liknar mest majolika
ändock olika

2007-02-27 @ 22:11:12
URL: http://www.fridenpaden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0