Tyskland och den köpta domarkåren!

Har nyligen sett Tyskland och Argentina matchen, jag har redan skrivit mycket om värdlandet för fotbolls VM. Så jag ska inte vara långrandig om vad jag har för åsikter. I mina tidigare inlägg så framgår det ganska tydligt  vad jag tycker om Tyskland som fotbollsnation, åsikter som jag inte hade innan VM startade.

Tyvärr går det inte att blunda efter Argentina matchen, spelarna blev väldigt irreterade efter slutsignalen (straffavgörandet). Jag kan inte avgöra vad som hände men de var tydligen väldigt arga på något som någon inom den tyska ledningen gjort. Tyskarna är ju bra på att håna sna motståndare, det vet man sedan matchen mot Sverige. Så jag är inte överraskad om de även hånade Argentina, brist på respekt, och fortsätter de så här lär de få många nationer emot sig, men det kanske är värt ett VM guld. Ska domarna fortsätta vara partiskta så kommer Tyskland få sitt efterlängtade guld. Känns faktiskt som jag har sett min sista match i detta VM, jag orkar inte se på detta elände längre känner jag.

Annars är värmen här igen, så nu känns det som sommar igen, får se hur länge det håller isig denna gång! Känner även att jag måste ta vara på sommaren bättre än vad jag gjort hitils.

Nu blir det att ta en kall Cola...gött!

Dagen efter!

Nu är det dagen efter Sveriges uttåg ur fotbolls VM, men jag står fortfarande för mitt tidigare inlägg. Det var faktiskt katastrof hur öppenbart det var att Tyskland skulle vidare till vilket pris som helst. Det finns inte många lag som inte skulle bli skadeskjutet efter denna mardröms inledning.

Många av krönikörerna, eller sk experterna i våra tidningar pratar om överkörning, men om det var en sådan överkörning varför gjorde inte tyskarna några fler mål? Det har tjattrats mycket om alla avslut, närmare 26 st från Tyskland. Men då ska vi också tänka på att många av dessa var skott utifrån, tyskarna spelade sig inte igenom så mycket mer förutom vid målen. Endast Ballack sköt nio skott själv, och han var inte ofta i straffområdet,. Många av dessa avslut träffade ju inte ens mål. Så att gå på dessa mängder avslut säger inte särskilt mycket.

Tycker ändå att Sverige kämpade bra från utvisningen och framåt, sista tio minuterna i matchen bollade tyskarna runt och kommentatorn pratade om utspelning. Men hur stort intresse har man när man spelat med nio man (och hur trött är man inte?) i nästan hela matchen och att nollan fortfarande är intakt. Hade Larsson satt straffen hade det kunnat bli andra bollar=)

Det ska sägas att Sverige har haft väldigt svårt att göra mål i hela VM, vilket inte kan räcka i längden, jag tycker dock att det är dags för nytt blod i landslaget. Byt ut Lagerbäck, tror han har varit kvar för länge.
Och Larsson har inte varit bra, Sverige hade behövt Henke i normal form, vilket han inte var.

Nu fortsätter VM och hoppas att rätt lag vinner, det lär väl bli Tyskland om de får med sig domaren i resterande matcher. Hoppas att fotbollen kan visa rent spel framöver.

Jag kan acceptera att Sverige förlorar om man förlorar med rätt omständigheter, men matchen igår vann knappast Tyskland på rätt sätt.

Slut för denna gång!

Jaha här slutade Sveriges VM-äventyr för den här gången. Tycker ändå att Sverige kämpade bra efter denna mardrömsstart, två mål och en utvisning. Men den stora frågan är om de tyska spelarna och domaren gick och tog en fika efter matchen. Det var ju patetiskt att se, jag har tappat tron på fotbollen idag, ingenting förvånar mig längre. Domaren hånflinar åt Lucic när han ger honom det röda kortet, och den tyska målskytten går fram och klappar om domaren efter denna bedrift, det säger faktiskt allting.

Jag har tidigare sagt att jag inte har mycket till övers för England, men det har flyttats över till Tyskland och deras så kallade fotboll, och tysk medias hån mot Sverige gör mig så förbannad, var är respekten någonstans! jag har läst vad tysk media har skrivit efter matchen och det är inte kul att läsa, dålig respekt när man har domaren med sig från början, men jag säger det fortfarande att Tyskland imponerar inte på mig.

Hoppas nu att Tyskland åker ut i kvartsfinal, det skulle vara lika kul som om Sverige hade tagit VM-guld, dock ska påpekas att tyska folket visade stor respekt innan matchen.

Helt plötsligt blir jag glad om England skulle slå ut Tyskland, så att de kommer ner på jorden igen!

Dock måste jag säga ännu en gång att Larsson har faktiskt inte varit bra detta VM, allt påhopp på Zlatan förstår jag inte. Han har inte varit sämre än Henke, men vi hade behövt dessa två i toppform för att gå långt, och Mellberg och Co får ta på sig de två målen i början, vare sig domaren var bra eller inte. Det är efter detta som jag blir sur.

Strul med tekniken men bättre fotboll!

Jaha nu är jag äntligen tillbaka i internetvärlden igen, har inte haft tillgång till detta nät sedan helgen beroende på strul med tekniken.

Under denna period har det hänt en hel del, Sverige har tagit sig till åttondelsfinal i fotbolls VM och jag har även blivit påtvingad en digitalbox.

Det såg riktigt illa ut i första halvlek mot England i fotbollen, men i andra spelade vi ut engelsmännen, borde faktiskt ha vunnit. Men det gjorde vi ju inte så nu är det Tyskland som väntar. Som vanligt är det en del media som klagar på svensk fotboll, nu läste jag att det var en engelsk journalist som klagade över hur tråkiga Sverige var, men titta  på din egen bakgård först. Hur roligt spelar England? Allt snack om denna Rooney jämt också. Men vi  visar på fotbollsplanen istället för att snacka vid sidan om. Men att inte låta Sven Görans landslag slå oss var ju guldvärt.

Så kommer vi till denna digitalbox, varför är min stora fråga? har inte haft den ens i 24 timmer, på denna korta tid har bilden stannat två gånger. Igår kväll försvann alla kanalerna under en halvtimme, och så ska vi inte tala om alla hopp i bilden hela tiden. Nej bort med digital tv.

Ljungberg är huvudsaken!

Äntligen, Sverige kunde göra mål, vilket de var värda. Ljungberg och co, var faktiskt överlägsna Paraguay och borde ha avgjort tidigare. Landslaget spelade bra och borde självklart gjort fler mål, men ett räcker ju.

Sedan har vi de självgoda tyskarna, deras uttalande efter Sveriges match igår  måste bevisa deras brist på fotbollskunskaper, åtminstonde tysk medias  kunskaper.  Enligt Aftonbladet skriver de att Sverige och Paraguay var den sämsta matchen i VM,  kallar oss för taffliga älgar som de inte behöver vara rädda för. Brist  på fotbollskunskaper, ja visst.  Med spelet Sverige presterade igår kommer  tyskarna få det  tufft.  Jag har sett tyskarnas  båda matcher och tycker faktiskt att  de borde vara ganska oroliga, de har knappast imponerat, så visst vore det kul att tvåla dit tyskarna i åttondel på deras hemmaplan=)

Startelvan?

Det närmar sig, tänkte lämna Sveriges startelva som ska spela mot Paraguay imorgon, enligt vad jag tror.


Isaksson
Edman
Mellberg
Lucic
Alexsanderson
Ljungberg
Linderoth
Källström
Chippen
Zlatan
Larsson


Vila fotbollscellerna!

Den avgörande dagen börjar närma sig, imorgon är det s k ödesmatch för Sverige. Aftonbladet hade en fråga om det var för mycket fotbolls VM överallt, självklart svarar jag nej på den frågan, dock försöker jag att undvika de lite mindre lagens matcher för att inte bli alltför trött på fotboll. Det är givetvis mycket fotboll, så det är bra att vila upp fotbollscellerna till de lite större lagen.

Den stor frågan är fortfarande om det ska bli Källström eller Svensson på mittfältet, som jag skrivit tidigare tycker jag Svensson har fått för mycket kritik. Jag anser nog att Lagerbäck ska köra med Källström från start och se vart det leder.

Dagens väder är dock inte lika soligt som de senaste dagarna, ganska mulet faktiskt, hoppas det ändrar sig till imorgon.

In med bollen i nätmaskorna!

Sommarvärmen fortsätter här i Sverige och likaså VM-slutspelet i fotboll, samtidigt som nästa stopp för Sverige börjar närma sig i gruppspelet. Inledningen för Sverige hade kunnat börja bättre, att påstå att Sverige gjorde en bra match mot Trininad/Tobago är att ljuga. Jag läste någonstans att detta var en av de sämsta matcher Sverige har spelat, och jämför den med Turkietmatchen i EM. Men riktigt så illa var det faktiskt inte.  Sverige spelade ok (dock inte mer) och skapade mycket chanser, men de var helt uddlösa när chanserna dök upp, det såg illvarslande ut. Visst att Hislop var bra, men knappast så bra som många säger. Det var mest oförmåga från svenska spelare.

Det behövs skärpning om detta ska gå vägen för Sverige, men jag har sagt tidigare och säger det gärna igen, Sverige med ordinarie lag och alla spelare i form kan slå vilket landslag som helst i världen. Det står jag för, den kvaliten finns i vårt landslag.

Den stora frågan är då självklart, Källström eller Svensson? Jag tycker faktiskt att det har varit väl negativt mot Svensson, vi får också ta i beaktning att det var en hel del trötta TT spelare när Källstörm kom in. Men visst testa med Källström och se vad han kan uträtta, han verkar het och klassen finns där helt klart.
Självklart måste Zlatan få sig en känga, vissa har till och med hävdat att han ska bänkas mot Paraguay, men ärligt, hur bra var exempelvis Larsson?, kan man bänka Zlatan då kan vi lika gärna bänka Henke också. Larsson gjorde en ganska dålig insatts han med.

Chansen finns fortfarande för Sverige och ta sig vidare, men alla spelare måste upp i många procent  om detta ska lyckas.

Allt skriveri om bråket mellan Ljungberg och Mellberg är lika överdrivet som vanligt, det är väl bra att man visar känslor när inte vinsten kom i lördags och spelet inte var särkilt bra. Som vanligt görs en höna av en fjäder.

Det är bara att räkna in dagarna till nästa viktiga datum för Sverige, den 15 Juni!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0