Guif - ett blödande sår

Var har det respekterade handbollslaget Guif tagit vägen? Ett lag som gav respekt i handbollssverige vid nämnande, där tränare och spelare gärna ville vara en del av. Nu verkar Guif vara en klubb utan någon ekonomi överhuvudtaget. Eller också handlar det om en snål ledning.

De har tydligen inga pengar att behålla några mer etablerade spelare, en av dessa är Pawel Albin, som gjorde ett gästspel för Guif i kvalet. Han var en tillgång till laget utan tvekan. Med både Lindberg och Alexandar borta, trodde jag att de hade råd med Albin. Men tydligen inte.

De sparkar förra tränaren utan att ha någon annan redo att ta över. Ulf Nyström var tänkt att bli ny tränare, men eftersom Guif inte kunde ha Albin kvar, tackade han för sig. Jag förstår det verkligen, vilken tränare vill ta över laget som det ser ut just nu. Om klubben inte börjar värva etablerade spelare, blir de en slagpåse nästa säsong. Och hitta en tränare blir ännu svårare. Det finns ingen tränare som kan göra underverk med ingenting.

Skärpning nu ledningen i  Guif, nu behövs det värvningar. Sponsorerna i den här stan får också skärpa sig, vill ni inte ha något idrott kvar i Eskilstuna?

Eskilstunas idrott blöder.

Hallå rösta på mig - din granne

Eurovision song contest gick av stapeln igår kväll. Det vet nog de flesta redan. Men jag tänkte kommentera detta spektakel. Det var så mycket skräplåtar detta år. Och endast en 18e plats för The Ark är faktiskt skandal. Visst det har aldrig varit någon favoritlåt, men i jämförelse med många av de andra bidragen, är den bättre.

Jag kan nästan gå så långt och säga att det är dags att lägga ner Eurovision song contest, för denna tävling har endast blivit ett ryggdunkande,  med länder som röstar på sina grannar. Det är bara att titta på vilka länder som liggar på topp 15.

Nu är det någon som säger att vi i norden röstar likadant, jo i viss mån. Men det betyder att Sverige och de andra nordiska länderna aldrig kan vinna.  Vi har inte lika många ryggdunkande grannar som vissa övriga nationer. Det är bara att titta på semfinalen i torsdags, varken Norge eller Danmark gick vidare. Redan där pratades det om detta ryggdunkande. Jag trodde inte på den tesen efter förra året, men i år är det mycket tydligare.

Jag lyssnar hellre på The Arks låt hundra gånger yttligare, än att höra på många av de andra bidragen en gång till. Som sagt vårt bidrag är ingen favorit, men det finns så mycket bedrövliga låtar så det är hemskt.

Ska Eurovision Song Contest fortsätta såhär, kan det lika gärna läggas ner.

Och så lite...

Hockey.

Sverige förlorade mot Canada i VM-semifinalen igår. De var faktiskt inte ens nära, de blev överkörda. Jag tror faktiskt det har att göra med alla debutanter i laget. De är inte vana med hockyen som transatlanterna spelar.

Men jag är inte särskilt besviken, jag hade inte trott på årets upplaga av Tre Kronor. Max en kvartsfinal, så allt över detta är en bonus. Vi har faktiskt slagit en hel del lag som har många fler stjärnor i laget. Jag är nöjd.

Idag ska de möta Ryssland i match om tredjepris. Tyvärr tror jag på förlust där. Så en 4e plats i ett VM är ändå godkänt. Om man tittar på vilket lag Sverige hade detta år. Och alla dessa återbud från NHL-spelare måste få ett slut, deras orsaker är oftast ganska dåliga.

Filmen x 4

Detta inlägg kommer ha fokus på film. Jag är verkligen ingen stor biobesökare. Det finns två anledningar till detta, dels är det sällan några biofilmer som känns lockande att se på bio, det går att vänta till dvdrealeasen, och dels att när det väl dyker upp någon intresant film på bio, kommer den inte till staden jag bor i. Kommer den så blir det dagen innan realease på video.

Men nu har det ändrats lite. Det kommer en hel del filmer som jag funderar på att gå och se.

En av de största är Pirates 3, en film som jag måste se på bioduken, jag älskar de två senaste (nej jag gick inte på och någon av de tidigare på bio). Filmer som jag tycker har gett äventyrsfilmerna ett ansikte igen. Bra piratfilmer är man inte bortskämd med.

Nästa film är Spiderman 3, har inte sett de tidigare filmerna heller på bio. Men han är ju en superhjälte.

Något längre fram kommer The Pathfinder, en film som jag verkligen ser fram emot. Av samma regissör som gjorde remaken till Texas Chainsaw". Men den kanske inte kommer till min stad?

Ännu längre fram kommer remaken på Halloween, med Rob Zombie i regissörstolen. Han har tidigare gjort House of 1000 corpses och The devils rejects. Två bra filmer inom rysaregenren.

Detta är en liten uppdatering på filmfronten, några av dessa filmer kommer nog inte dyka upp här i vår dåliga biostad, men man ska aldrig säga aldrig.

Ett fattigt GUIF?

Det verkar vara värre med GUIF än vad jag har trott. Idagens lokaltidningar sparkas tränaren pga ekonomiska problem. Klubben har tydligen inte råd att ersätta flyktade spelare, eller behålla de etablerade från senaste säsongen. Det ska satsas ungt påstods det visst.

Är det så att kvalvinsten bara gjorde att GUIF överlever en säsong till i elitserien, sedan åker de rakt ner nästa år istället,  det är möjligt. Är ekonomin så dålig, eller var det ett lättare sätt att sparka tränaren på, vem vet? Nu tycker jag iförsig inte att det är konstigt att Kent Anderson (tränaren) får gå, han har inte lyckats med sitt sätt att leda laget. Med truppen som Eskilstunas stolthet hade den senaste säsongen, skulle det vara slutspel. Klart att tränaren inte fått ut max av laget. Men jag hoppas att det bara är en överdrift och att GUIF kan ställa ett slagkraftigt lag på banan nästa säsong, men just nu ser det inte bra ut. Byte av tränare är dock rätt väg att gå.

Vill även ge en en känga till sponsorena i den här staden. Det verkar vara fullt av snåla företag här, vill de inte ha slagkraftiga lag i Eskilstuna. Så mycket lag finns inte i denna stad att lägga pengarna på, så att det vore ett problem. SKÄRPNING SPONSORER!!!

Smederna förorade premiären igår mot Rospiggarna, men det var inte så oväntat. Om ni läser det föregående inägget.

Eskilstuna och sport hänger inte ihop. Snåla sponsorer, ja en del av förklaringen.

Speedwaypremiär!

Idag startar elitserien i Speedway, för min del handlar det om att föjla Smederna. Ett lag som jag tror kommer att få hålla till i de nedre regionerna i tabellen. Klubben själv går ut och säger att de siktar på slutspel, men det måste de väl göra. Men ska vi vara realistiska så är nog truppen för svag. Det känns så, lite lågbudget över den faktiskt.

Bajen fortsätter att köpa upp Smederna (bedrövligt, ni kan ju gissa hur jag vill att det ska gå för dem), denna gång snodde de Scott Nicholls, men ska jag vara ärlig, gjorde han ingen större insats förra säsongen. Problemet med den nya Smedtruppen är att det är många unga lovande förare. Men inte så mycket heatledare.

Mitt tips är att de får försöka undvika nedgradering, hoppas jag har fel. Men tror nog jag är realistisk när jag skriver detta. Ska det gå vägen för Smederna måste alla förare köra på topp, och de få stora poängplockarna som finns i laget måste plocka poäng varje match om det ska gå vägen.

Let the games begin!

En annan sak...
Kan man inte spela VM i reklam istället, och köra hockey i pausen. All denna reklam är så störande (Till och med kommentatorerna verkar ha trubbel med dessa avbrott hela tiden) . Sedan kanske inte Hockey VM är högsta prioritet just nu.

RSS 2.0