Bästa filmerna 2007

Nu är det dags att lista de bästa filmerna 2007. Det har blivit en del film detta år. Listan här nedanför är filmer som jag anser har varit bäst. De är dock inte i någon rangordning och det finns filmer som jag fortfarande inte har sett från 2007. Här är mina favoritfilmer (vissa är gjorda 2006, men har kommit under året, eller ska komma nästa år)



image49image50image51image52
image53image54image55image56

image60image59
Halloween 2007 (remake)
"Rob Zombie" lyckades göra en strålande remake av ett redan lysande original. "Halloween" från 1978 är en av mina favorit rysare. I "Zombies" film får man följa "Michael Myers" mer ingående, filmen lägger mycket tid på att följa "Myers" som barn. Båda filmerna fyller sin funktion.

Hatchet
"Hatchet" gjorde reklam om sig att vara "old school horror" och det stämmer bra det. Här behövs inte någon imponerande eller djup historia. Här kör man i samma fotspår som "Fredagen den 13" mfl. Men det görs med en sådan humor och finess så det är bara att kapitulera för en horrorfan som mig.

Texas Chainsaw the massacre - the beginning
Denna film är mer en remake på remaken, remaken som gjordes på "motorsågsmassakern" 2004 är en av de bästa skräckfilmerna. Och denna är lika bra. Men den är mer lik filmen från 2004 än originalet. Här får du följa hur allt började innan den första filmen. Och jo det blir blod.

Harsh Times
En film som jag aldrig hade hört talas om, men som dök ner framför ögonen på mig. Och detta är bra, även om åsikterna som vanligt är delade. Men den är både gripande och spännande. "Christian Bale" är en suverän skådespelare. Vissa tycker att han spelar över, men det tycker inte jag. Den har några år på nacken, men släpptes förs 2007 här i Sverige.

Planet Terror

Ännu en film som jag inte hade några förväntningar på. Även om jag tyckte att "Death Proof "var bra, så visste jag inte mycket om denna. Men "Planet Terror "är bättre än "Tarantinos" rulle. Detta var en riktig positiv överraskning. Handlingen: komma undan Zombies. Men den är riktigt underhållande hela vägen. Har du inte sett "Tarantinos" "Death Proof" bör du se den också, men "Planet Terror" är bättre.

Pirates of the caribbean - Vid världens ände
Jag har hyllat denna filmserie tidigare och gör det igen. Detta är äntligen piratfilmer som man längtat efter. Bra filmer inom denna genre, har man knappast blivit bortskämd med. Denna trilogi? håller hela vägen in i mål. Jag har tidigare sagt , och säger det igen, att dessa filmer är 2000-talets "Indiana Jones".

Zodiac
"David Fincher" imponerar ännu en gång, med årets bästa thriller. Den är lång, men den går jädrans fort. Händelsefattigt säger vissa, men det tycker verkligen inte jag. Den blir aldrig seg, skådespelarna gör ett suveränt jobb. Den slår inte "Seven", men det är ju en av världens bästa filmer. Det kanske man inte ska begära.

Die Hard 4.0

Faktiskt en överraskning, jag trodde aldrig att den skulle vara så här bra. Men den är lätt den näst bästa Die Hard filmen. Den första Die Hard, slår den inte, men i övrigt är det riktigt bra action.

300
Regissören som gjorde remaken på "Dawn of the dead", imponerar ännu en gång, "300" är både snygg och riktigt underhållande.

Behind the mask - the rise of Leslie Vernon
En film som lyckades övertyga mig på något sätt. Den är inte riktigt som en vanlig skräckfilm. Ena halvan är mer som dokumenär. Den handlar om "Leslie" som vill bli den nya ikonen, liknande Jason. Och vi får följa honom i förberedelserna inför de slutgiltiga morden, genom en tjej som gör denna dokumentär, hon märker dock att "Leslie" menar allvar och vill stoppa dokumentärfilmandet, men är det för sent?

Bör också nämna "Saw 4". En film som gör att denna serie fortfarande lever.

Snart kommer ett inlägg om årets bästa album.

Snart dags!

Det är snart dags att sammanfatta 2007.

Manowar = kondomer!

Japp det är faktiskt sant, hårdrocksgruppen "Manowar" lanserar kondom. Kondomerna heter " Warriors Shield". Så nu behöver du inte vara orolig att det ska ploppa ut ungar när du lyssnar på Manowar. Vore tufft att slänga fram "warriors shield" i ett sådant läge. Men ska man vara en krigare, så ska man. Även i dessa lägen.

image48
Manowar lanserar kondom.

Vi gillar läget!

I dag lottades grupperna till fotbolls - EM i sommar. Sverige hamnade i en helt ok grupp tillsammans med Spanien, Ryssland och Grekland. Det hade kunnat bli ännu värre, det var endast två bollar kvar, alla andra lag var redan lottade. De bollarna innehöll Sverige och  Italien.  Sverige hade en stor chans att komma i  grupp C, en grupp med  Holland,  Rumänien och  Frankrike, då kändes ändå Gupp D (den grupp som vi till slut hamnade i) som en positiv sådan. Hade jag fått välja, var nog grupp B, den som hade sett lättast ut på papperet.

Men jag tror att Sverige har en bra chans att gå vidare från sin grupp, ett Sverige i bra form kan slå vilket lag som helst. Många kände en viss rädsla för Spanien, men det gör inte jag. Sverige spelade 3-3 mot dem i EM-kvalet. Sedan att det såg illa ut senast borta mot Spanien, gör inte så mycket. Ska man skylla på saker i den matchen så hade Sverige några spelare borta, plus att några hade kommit tillbaka från skador. Och spanjorerna fick även matchen dit de ville, kan Sverige hålla tätt mot detta lag en längre tid, kommer inte Spanien kunna spela som de gjorde senast, och kommer också göra att Sverige kan spela sitt spel. Visst blir det tufft, men så ska det vara i ett slutspel.

Visst gillar vi läget!

image47
Zlatan och resten av svenska landslaget hamnade i grupp D.




RSS 2.0