Mediastor marknad!

I lördags åkte jag iväg för att besöka den nyöppnade butiken "Media Market" i Västerås. En butik som jag har hört en del om tidigare. Det skulle vara en stor butik med mycket stort utbud när det gäller Media - så som Tv, video, datorer med mera. Men det som jag förvånades mest av, förutom den enormt stora ytan, var utbudet av Cd-skivor. Jag hade tänkt mig ett liknande utbud som Ica Maxi, eller något i den stilen. Men jag hamnade vid hårdrocksavdelningen, och utbudet där var enormt bra. Det blev till och med svårt att begränsa köpen. Till slut gick jag därifrån med tre skivor och en dvd. Allt för under 400 kr. Beronde på att det var en bra prisnivå. Nya "Down" plattan för 149 kr, är ett utmärkt pris (inne i Västerås hade den säkert kostat 199 kr). De hade även ett bra utbud på äldre skivor för 59 - 79 kr.

Filmer hade de också ett enormt utbud av, men tyvärr hade jag inte tiden att utforska hela den avdelningen. Men det får bli nästa gång. Jädrans kul när man blir positivt överraskad någong gång. Det är inte lätt att hitta de skivor jag vill ha i butiker. Det blir oftast att skicka efter musik från nätet.

image41
377 kr för allt detta.

Är FIFA - rankningen en bluff?

Jag har tagit upp denna FIFA-rankning tidigare i denna blogg. Men visst är det något mystiskt med denna lista. Nu har Sverige rasat igen - ner till 24:e plats. Och frågan är varför? Den enda match de har förlorat under EM-kvalet är mot Nordirland. En förlust på hela kvalet. Det är visserligen två matcher kvar - men det ska inta ha någon roll. När Sverige väl förlorar, rasar de direkt, men när de sedan vinner eller spelar oavgjort händer ingenting.

FIFA-rankningen börjar framstå som ett stort skämt. Det går inte att ta denna lista på allvar. Ta ett landslag som Norge, som helt plötsligt gått förbi Sverige - vad har de gjort som inte Sverige klarat av? Ingenting, de har inte varit i ett slutspel på länge. De är väl inte ens klara för EM (är inte säker där). Men det spelar ingen roll.  England är ett annat exempel. De har inte haft större framgångar än Sverige de senaste åren.

Jag vet att det handlar om poäng - men tydligen får inte vårt landslag samma poäng för vinster som alla andra.

FIFA-rankningen är ett stort skämt!


Svart städhjälp- är inte det olagligt i Sverige?

Efter lite "zappande", hamnade jag på Svt 1, och fastnade i "Uppdrag Granskning". I detta avsnitt låg fokusen på den städfirma/städfirmor som de välkända hamburgerrestaurangerna anlitar för att städa deras lokaler nattetid. Städfirman anställde utländska studenter som jobbade 7 dagar i veckan, hela året runt- för en lön på 4000-7000 kr i månaden. Och det handlade om arbete om 6-7 timmar varje natt.  En lön som betalades ut som klumpsumma till en av arbetarna, som sedan fick dela ut lönen till de andra arbetarna. En lön som jag förstod även betalades ut svart. Klagade någon till städfirmans ägara - blev det sparken. Inga papper fanns påskrivna för arbetarna.

När reportern (även undercover) påtalade detta för de lokala cheferna, ansåg de att det inte var deras sak. Eftersom de anlitade en städfirma, och det var deras personal.

Där tänkte jag bojkott direkt, hur kan alla dessa hamburgerjättar, ha så dålig koll på sin verksamhet. Dessa jättar betalade 30000 - 40000 kr i månaden för städhjälp, men enligt reportern i inslaget fanns det ingen städfirma de hade pratat med som skulle ufföra denna tjänst för den summan. Det borde vara ett uppvaknande om något.

Men nu har de högsta cheferna inom dessa kjedjor, sagt upp avtalet, eller krävt ändrade förutsättningar för att köpa tjänsten från detta städföretag. Det visar att de ändå har tagit lite av sitt ansvar.  Men detta är ändå skamligt- hur detta kan förekomma i Sverige  2007 - och med sådana stora företag. Se över verksamheten!!

image39
Här var det städat - till vilket pris som helst.

Aj Aj Sverige!

Festen ställdes in, den fest som skulle ta oss till EM-slutspelet. Så här efter slutsignalen känns 1-1 som ett bra resultat för Sverige. Det kunde lika gärna slutat med förlust. Och Nordirland är en överraskning för mig, visst det svenska landslaget förlorade mot detta lag på bortaplan. Men den matchen var helt annorlunda, där förde Sverige i 90 minuter och Nordirländarna hade två lägen och satte dem.

Men denna kväll var det tvärtom, det var länge sedan jag såg Sverige så dåligt. Lagerbäcks gäng såg ut som ett gammalt landslag. De envisades med höjdbollar hela tiden, och detta var öppenbart redan efter några minuter. Minuter som klart visade att detta inte fungerade. Det var fakiskt  Nordirland som var det bättre laget. Ett lag med sådana bra fotbollsspelare som Sverige, ska spela boll efter backen. Zlatan var rätt så osynlig. Men det var knappast hans fel. Denna härligt tekniska spelare ska ha bollen på marken, och inte i luften. I dag kan jag inte ge något bra betyg till någon svensk spelare. Ett spel som såg riktigt krampaktigt ut. Och ett spel som gör att jag börjar bli lite orolig. Ska detta verkligen ordna sig? Då måste det svenska landslaget skärpa till spelet ordentligt.

image38
Sverige nere för räkning.

Nu till GUIF, de förlorade självklart mot Hammarby. En förlust som inte på något sätt var oväntad. Men en förlust på mindre än tio bollar hade varit godkänt. Men tyvärr så lyckades inte laget med det heller. Det blev precis en förlust med dessa bollar. Ett Guif som får det allt svårare i handbollens elitserie. Inte heller det oväntat, om ni läser ett tidigare inlägg i denna blogg.

Brainstorming!

SvT sände en rolig och lärorik programserie, jag skriver sände, på grund av att dessa åtta avsnitt redan har gått i Sveriges Television. Jag såg endast de två avslutande avsnitten. Men det var ett lärorikt program, som handlade om hur vår omvärld kan vara uttänkt i många detaljer, beroende på hur vi fungerar. Nu visste jag redan en hel del saker som de tog upp. Beronde på att jag har läst Handel på gymnasiet. Och läser informationdesign på högskolan.

Men det är ändå bra att veta, varför affärer har saker på ett visst sätt. Och vad olika former ger för oss för intryck. Likaså färger, som skapar känslor och andra saker hos oss människor, utan att vi tänker på det.

Gå in på Hjärnstorms hemsida: www.svt.se

En bit av...

Jag tänkte lägga upp ett roligt klipp av serien "My name is Earl" men det är inte så lätt att hitta några klipp därifrån. På grund av rättigheter tydligen. Men jag hittade något som kan vara gött att se. Vet dock inte om det är en scen ur ett avsnitt i serien, eller något som är gjort utanför. Men det spelar ingen roll. För visst är "Catalina" snygg=).

My name is Earl - Chatalina dansar



"My name is Earl" är ju en riktigt bra komediserie. Du bör se den, om du inte har gjort det.

Flash(a) lungt!

Just nu blir det att fokusera på projeket att skapa ett informationsspel om sopsortering. Och det innebär att man ska arbeta i Flash. Vilket iförsig är kul, men det innebär också en del programmering. Inriktningen blir barn mellan 7 och 10 år.

Men det blir nog sköj. Men en del arbete förståssss....Veckorna går så jädrans fort också. Vilket inte gör saken bättre, sedan kommer alltid det mycket arbetsamma manusarbetet. Ett interaktivt manus, som det kallas. Något som är ett måste när man gör multimediaproduktioner.

Annars är det skönt med helg, även om det finns saker att göra. Saker som jag får ta tag i nästa vecka. Eller varför inte på söndagen.

Det finns alltid saker att göra. Och ännu en kurs avklarad, vilket visar sig i yttligare ett satt betyg.

Istället för bild tänkte jag lägga in en underbar video med WASP.

Wasp - Wild Child

Wasp hoppar över Stockholm igen

Wasp kommer tillbaka till Sverige för fler spelningar. Senast de var här med "The Dominator tour" hoppade de över Stockholm. Och Blackie verkar göra samma sak igen. Nu är det Göteborg, Karlstad och Östersund som gäller. Vilket gör mig lite arg. Varför kan de inte komma till huvudstaden? Något som "Wasp" alltid gjorde förut.

Denna gång ska de spela hela "Crimson Idol", rakt upp och ner. Plus de nya låtarna antar jag. Detta vore ju jädrans synd att missa. Men vad ska man göra?

Man kan ju alltid be till Blackie att dyka upp i Stockholm. Det kan bli fler spelningar i Sverige, men det är nog att hoppas på för mycket.

image37
Blackie hoppar över Stockholm igen.

RSS 2.0