In med bollen i nätmaskorna!

Sommarvärmen fortsätter här i Sverige och likaså VM-slutspelet i fotboll, samtidigt som nästa stopp för Sverige börjar närma sig i gruppspelet. Inledningen för Sverige hade kunnat börja bättre, att påstå att Sverige gjorde en bra match mot Trininad/Tobago är att ljuga. Jag läste någonstans att detta var en av de sämsta matcher Sverige har spelat, och jämför den med Turkietmatchen i EM. Men riktigt så illa var det faktiskt inte.  Sverige spelade ok (dock inte mer) och skapade mycket chanser, men de var helt uddlösa när chanserna dök upp, det såg illvarslande ut. Visst att Hislop var bra, men knappast så bra som många säger. Det var mest oförmåga från svenska spelare.

Det behövs skärpning om detta ska gå vägen för Sverige, men jag har sagt tidigare och säger det gärna igen, Sverige med ordinarie lag och alla spelare i form kan slå vilket landslag som helst i världen. Det står jag för, den kvaliten finns i vårt landslag.

Den stora frågan är då självklart, Källström eller Svensson? Jag tycker faktiskt att det har varit väl negativt mot Svensson, vi får också ta i beaktning att det var en hel del trötta TT spelare när Källstörm kom in. Men visst testa med Källström och se vad han kan uträtta, han verkar het och klassen finns där helt klart.
Självklart måste Zlatan få sig en känga, vissa har till och med hävdat att han ska bänkas mot Paraguay, men ärligt, hur bra var exempelvis Larsson?, kan man bänka Zlatan då kan vi lika gärna bänka Henke också. Larsson gjorde en ganska dålig insatts han med.

Chansen finns fortfarande för Sverige och ta sig vidare, men alla spelare måste upp i många procent  om detta ska lyckas.

Allt skriveri om bråket mellan Ljungberg och Mellberg är lika överdrivet som vanligt, det är väl bra att man visar känslor när inte vinsten kom i lördags och spelet inte var särkilt bra. Som vanligt görs en höna av en fjäder.

Det är bara att räkna in dagarna till nästa viktiga datum för Sverige, den 15 Juni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0