Dagen efter!

Nu är det dagen efter Sveriges uttåg ur fotbolls VM, men jag står fortfarande för mitt tidigare inlägg. Det var faktiskt katastrof hur öppenbart det var att Tyskland skulle vidare till vilket pris som helst. Det finns inte många lag som inte skulle bli skadeskjutet efter denna mardröms inledning.

Många av krönikörerna, eller sk experterna i våra tidningar pratar om överkörning, men om det var en sådan överkörning varför gjorde inte tyskarna några fler mål? Det har tjattrats mycket om alla avslut, närmare 26 st från Tyskland. Men då ska vi också tänka på att många av dessa var skott utifrån, tyskarna spelade sig inte igenom så mycket mer förutom vid målen. Endast Ballack sköt nio skott själv, och han var inte ofta i straffområdet,. Många av dessa avslut träffade ju inte ens mål. Så att gå på dessa mängder avslut säger inte särskilt mycket.

Tycker ändå att Sverige kämpade bra från utvisningen och framåt, sista tio minuterna i matchen bollade tyskarna runt och kommentatorn pratade om utspelning. Men hur stort intresse har man när man spelat med nio man (och hur trött är man inte?) i nästan hela matchen och att nollan fortfarande är intakt. Hade Larsson satt straffen hade det kunnat bli andra bollar=)

Det ska sägas att Sverige har haft väldigt svårt att göra mål i hela VM, vilket inte kan räcka i längden, jag tycker dock att det är dags för nytt blod i landslaget. Byt ut Lagerbäck, tror han har varit kvar för länge.
Och Larsson har inte varit bra, Sverige hade behövt Henke i normal form, vilket han inte var.

Nu fortsätter VM och hoppas att rätt lag vinner, det lär väl bli Tyskland om de får med sig domaren i resterande matcher. Hoppas att fotbollen kan visa rent spel framöver.

Jag kan acceptera att Sverige förlorar om man förlorar med rätt omständigheter, men matchen igår vann knappast Tyskland på rätt sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0